Floortje Gordon

Minimaal vier ton per stuk (maar sommige veel meer) gaan de 50 koopwoningen kosten die op de locatie van Kringloopwinkel Boemerang en de daarnaast gevestigde snackbar komen aan Maalderij. Maar wethouder Floor Gordon (D66) van Ruimtelijke Ordening meent dat tot nu toe door de gemeente niet alles is geprobeerd ook een deel van die nieuwbouw in de categorie ‘middelduur’ uit te voeren. Zij trekt daarom het voorstel van B&W aan de gemeenteraad terug nu maar met een Startnotitie voor het plan akkoord te gaan.

“Wij willen onderzoeken of er mogelijkheden zijn om het geplande woningprogramma op deze locatie meer te differentiëren zodat deze beter aansluit bij de afspraken hierover in het nieuwe coalitieakkoord”,  schrijven B&W aan de gemeenteraad. Behalve dat snackbar en Boemerang voor de huizen naar Ziederij zouden worden verplaatst, kent het plan voor woningbouw aan Maalderij 4 tot 6 al een lange voorgeschiedenis. Al in 2006 kwamen er plannen voor die locatie op tafel en daarna vele, soms voor een mix met kantoren en bedrijven, soms alleen voor woningbouw. Er kwam niets van terecht. Bouwbedrijf Trebbe nam nu de gronden over van Eigen Haard en in december gaven B&W groen licht voor de (gasloze) dure huizen.

Dure grond

In het coalitieakkoord staat dat minimaal de helft van de nieuwe woningen in het middeldure segment moet worden gebouwd. Maar dat wordt in de praktijk op deze locatie moeilijk, melden B&W.  “De grond is diverse keren doorverkocht en moet grondig worden gesaneerd. Verplaatsing en herbouw van twee bedrijven zijn nodig voor een betere verkaveling en zorgen voor hogere kosten dan gebruikelijk voor een ontwikkellocatie in binnenstedelijk gebied.”

Intussen heeft het vorige college van B&W wel getekend voor de bouw van de nu geplande dure woningen. Maar het nieuwe college wil trachten een programma te realiseren dat meer recht doet aan het zojuist gesloten coalitieakkoord. Maar uitgangspunt is dat de bouw doorgaat.  De startnotitie komt dinsdag aan de orde in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN), maar Gordon gaat aan het begin van die vergadering voorstellen het voorstel niet te behandelen.

 

 

 

3 REACTIES

  1. Haha als er zo Gordon staat denk je bijna dat Gordon Heuckeroth, de artiest iets wil…..
    Maar deze mevrouw Floortje Gordon-De Bruijn (Gordon is aangenomen naam bij huwelijk?) stemde ook doodleuk in met de bouw van bijna alleen maar dure woningen in de afgelopen 4 jaar. Recentelijk ook nog.

    • Opvallend ook dat Floortje sinds enige tijd haar voornaam voortaan als Floor aanduidt. Maar haar ouders hebben haar toch echt Floortje genoemd. Wat is er mis met Floortje?

  2. Ik lees: “Bouwbedrijf Trebbe nam nu de gronden over van Eigen Haard en in december gaven B&W groen licht voor de (gasloze) dure huizen”. Dit lijkt mij dus een gevalletje onbetrouwbare gemeentelijke overheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.