Samen met buurgemeente Amsterdam test Amstelveen op woensdag 20 juni het geluid dat tijdens festivals kan ontstaan in het Amsterdamse Bos. De testdag op de grote weide van het bos is bedoeld voor professionals en geen publieksevenement, laat de gemeente aan de gemeenteraad weten.

Vijf leveranciers van geluidsapparatuur voor evenementen presenteren de best beschikbare technieken zoeken uit wat de juiste opstelling van de apparatuur is. Op het veld worden meetpunten ingericht. De gemeente Amsterdam is opdrachtgever en faciliteert het testen en meten van de techniek.

Tussen 16.00 en 18.00 uur presenteren evenementenorganisatoren de systemen. Naast raadsleden worden voor de testdag ook diverse andere mensen uitgenodigd zoals organisatoren, producenten, vergunningsverleners en toezichthouders bij de gemeente.

Geluidbeleid

Sinds 1 maart heeft Amsterdam een nieuw geluidbeleid voor evenementen. Doel ervan is de geluidsoverlast van muziekevenementen voor de omgeving te verminderen. De organisatoren zijn verplicht de best beschikbare technieken daarvoor in te zetten.

Amstelveen kent heeft een eigen evenementenbeleid dat nog twee jaar geldig is. Het houdt in dat maximale geluidsontheffing in de vergunningsvoorwaarden staat. Maar de gemeente ziet graag een doorlopend proces en is bereid nieuwe ontwikkelingen door te voeren als die bijdragen aan vermindering van de overlast.

Opbouw

Op dinsdag 19 juni beginnen de leveranciers van geluidsystemen vanaf 13.00 uur met opbouwen. Tussen 16.30-20.00 uur worden de verschillende geluidsystemen ingeregeld. Op woensdag 20 juni worden de systemen vanaf 11.00 uur met tussenpozen getest met een ruissignaal en later op de dag ook met muziekgeluid.

Mogelijk ondervinden inwoners hiervan enige (geluid)hinder. De testdag is omstreeks 18.00 uur afgelopen. De afbouw van de productie is uiterlijk op donderdag 21 juni aan het einde van de middag gereed. Op 19 en 20 juni is het Land van Bosse wegens de testdag niet toegankelijk voor bezoekers. Omwonenden van het bos ontvangen een brief van de gemeente Amsterdam met meer informatie.

1 REACTIE

  1. “Naast raadsleden worden voor de testdag ook diverse andere mensen uitgenodigd zoals organisatoren, producenten, vergunningsverleners en toezichthouders bij de gemeente.”

    Geen bewoners, dus. Die hebben namelijk geen verstand van geluidsoverlast door – met name – evenementen.

    Kijk, zó kennen wij de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.