De eerste editie van de serie Goed Beschouwd bij de Kunstuitleen aan het Stadsplein werd woensdag (30 mei) goed bezocht. Er komt een tweede bijeenkomst op zondag 24 juni (14.00 uur). De serie is een initiatief van de Kunstuitleen (tegenwoordig onderdeel van Platform C) en Amstelland Kunst. Lezingen, discussies en workshops over en met kunst en kunstenaars.

Pieter Schmits, kunstenaar en docent, ging tijdens de eerste bijeenkomst in op de positie van de vrouw in de kunst en de maatschappij. Als gevolg van de Me too-affaire staat de maatschappelijke positie van de vrouw weer volop in de belangstelling. Dit gegeven duikt op in kunstuitingen van alle tijden.

Deze en andere voorbeelden riepen vragen op als: Weten vrouwen genoeg gebruik te maken van hun kennelijke macht? Is het een spel met de man als schijnkoning? Wie is machthebber? Na de lezing is de avond afgesloten met een korte discussie waaraan het publiek heeft deelgenomen, onder genot van een glaasje wijn.

Presenteren

Op 24 juni heeft de bijeenkomst de vorm van een workshop, gegeven door Francis Boeske, galeriehouder die tips & tricks zal geven voor exposities en presentatie door kunstenaars van hun werk. Toegang € 25, inclusief koffie / thee / snack. Aanmelden kan via exposities@kunstuitleenamstelveen.nl. Lees meer over de 2e editie van Goed Beschouwd op www.kunstuitleenamstelveen.nl

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.