Voor het Taalcafé in de bibliotheek aan het Stadsplein worden vrijwilligers gezocht. Het is een ontmoetingsplaats op dinsdagmiddag voor mensen die de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben en graag goed Nederlands willen spreken.

In het Taalcafé werken de begeleiders met kleine groepjes en praten zij over alledaagse onderwerpen, zoals werk, boodschappen doen, hobby’s en gezin. Of zij doen samen taalspelletjes. De vrijwilligers geven dus geen taalles, het is een ontmoetingsplaats, met gesprekken en een kopje koffie in een gezellige, informele sfeer.

Thema’s

Tijdens deze middagen gaan de deelnemers sinds kort meer thema gericht aan de slag. Zo komen thema’s als sport, gezondheid en kleding aan bod en oefenen we daar rollenspellen mee. Er worden een paar uitdrukkingen of gezegdes gekozen die bij dit thema horen om mee te werken en gedichten over het thema leest men voor. Vrijwilligers werken samen met een aantal anderen en er zijn verscheidene groepjes bezig tijdens de middag. De thema’s worden goed voorbereid zodat men direct ermee aan de slag kan

Vragen of aanmeldingen: Anton Furnée, via A.Furnée@debibliotheekamstelland.nl of 020-6414126.

1 REACTIE

  1. Het,wordt eens tijd dat men dit ook naar de diverse buurthuizen uitrolt . Op dit moment wordt het wiel over steeds opnieuw uitgevonden, omdat volgens de gemeente altijd moet komen “vanuit de bevolking”. Heel vaak werkt dit contra-productief . En vele profies werkzaam bij Taalhuis en in het welzijnswezen hebben ter wille van den brode dit credo ook omarmd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.