Het Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos heeft een lustrum te vieren. Er worden twee edities van gehouden op 8 tot en met 10 en 15 tot en met 17 juni.

Sinds de eerste editie in 2014 zijn er 60.000 bezoekers geweest. Bij de entree krijgen zij weer direct een wijnglas en kunnen zich een hele dag lang laven aan wijnen, fijne muziek en overheerlijke spijzen. Er wordt samen gewerkt met een groot aantal Amsterdamse wijnwinkels. Bacchus Wijnfestival is bij uitstek de plek om laagdrempelig veel te leren over wijnen, zegt de organisatie. Een glas wijn kost minimaal € 3.  De meer gevorderde wijnliefhebbers kunnen hun wijnkennis testen bij de blindproeverij van Paul Mas.

Eten
De vorige editie bracht Munchies een culinair gekkenhuis, waar Japans en Chinees werden gecombineerd met wijn en wijnblad werd verwerkt in gerechten waar stierenballen of haantjes bij werd geserveerd. Dit jaar koken Restaurant Entrepot, Kaagman & Kortekaas, Gebr. Hartering, Taka, Bar Alt en Arles onder de vlag Munchies.

Muziek
Muzikaal sluit Bacchus Wijnfestival aan bij de diversiteit van gepresenteerde wijnen en spijzen. Van ontspannen house en hip hop tot hits uit vervlogen tijden. Onder meer treden Mr Wix, Vic Crezée, Rob Black, Sunny Jansen, Willy Party, Alamaison, Sunny en Dick On Jazz op. Kaarten à €15 zijn online en bij deelnemende wijnwinkels verkrijgbaar. Ook zijn er arrangementen. Een ‘Dik Voor Mekaar’ kaart geeft voor €50 één dag entree, bij binnenkomst een glas gevuld met Crémant de Limoux en 10 munten voor eten en drinken. ‘Vier Dikke Vrienden’-kaarten geven voor €200 vier personen entree, 40 munten en een fles Domaine Paul Pas Crémant de Limoux.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.