De overheid vraagt van burgers hun zaken via internet te regelen. Maar hoe doe je dat als je niet thuis bent op dit gebied? De Bibliotheek Amstelland biedt de helpende hand met de cursus werken met de e-overheid. Die start dinsdag 12 juni en daarna zijn er lessen op 19 en 26 juni en 3 juli van 11.00 tot 13.00 uur in de vestiging Westwijk aan het Westwijkplein.

In de cursus wordt antwoord gegeven op vragen zoals: Hoe vraag je toeslagen aan, hoe maak je een afspraak met de gemeente en hoe vind je informatie over bijvoorbeeld pensioenopbouw? Door in te loggen met een DigiD (de digitale handtekening voor de overheid) kan je alles vinden over uitkeringen en persoonsgebonden budgetten.

De Bibliotheek Amstelland biedt samen met Seniorweb cursussen aan waarin mensen leren een DigiD aan te vragen en te gebruiken. Tijdens de cursus komen verschillende overheidswebsites aan de orde, waaronder de site van de SVB, de gemeente en de Belastingdienst. Ook wordt uitgelegd hoe de berichtenbox van Mijn overheid werkt.

Aanmelden kan via Anton Furnée:  a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of telefonisch via 020-6414126.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.