Kinderboekenschrijfster en ervaringsdeskundige Francine Oomen vertelt op vrijdag 8 juni (20.00 uur) in de Bibliotheek aan het Stadsplein over haar strijd met de overgang. Zij en Eveline Bakker van www.vuurvrouw.nu geven tips en beantwoorden vragen.
Francine Oomen, bekend van haar ‘Hoe overleef ik’-reeks voor jongeren, komt vertellen over de ontwrichtende invloed die de overgang op haar leven had. Ze werd overvallen door een reeks symptomen, van breinblubber tot opvliegers. Ook raakte ze verzeild in een innerlijke strijd met schuldgevoel en prestatiedrang. Uiteindelijk stopte ze zelfs met werken en beëindigde haar relatie.

Het geworstel heeft geleid tot het boek ‘Oomen stroomt over’, informatief en vol tekeningen en grappige teksten. Het documenteert niet alleen een persoonlijke strijd, maar opent ook de ogen voor een maatschappelijke kwestie. Met haar opmerkelijke verhaal wil Francine Oomen bewustzijn creëren bij andere vrouwen (en mannen) rondom de overgang en het uit de taboesfeer halen.

Eveline Bakker is initiatiefnemer van stichting vuurvrouw.nu, dat zich inzet voor vrouwen in de overgang. Wie een vraag anoniem wil stellen kan dat doen door die te mailen naar info@vuurvrouw.nu o.v.v. Oomen stroomt over.

Kosten: €5 (leden) of  €10 (niet-leden).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.