Hoewel de politie waarschuwde dat er tijdens de festivals  dit weekend in het Amsterdamse Bos op grote schaal werd gestolen, is er volgens de gemeente maar één zakkenroller aangehouden. Dat gebeurde vrijdag tijdens het Diynamic Festival. In totaal kwamen er een kleine 20.000 bezoekers naar de twee festivals. Een man van 59 werd zaterdag onwel en is overleden. Eerder was hij nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. De politie onderzoekt zijn overlijden, maar sluit drugsgebruik niet uit.

Vrijdag kwamen er 8.500 en zaterdag, toen 909 werd gehouden, waren het er 10.500. Volgens wethouder Herbert Raat van Handhaving (VVD) kwamen er tien klachten over geluidhinder bij de gemeente binnen, maar die waren allemaal afkomstig van één persoon. Het geluid viel mee, omdat de wind ook gunstig was, zegt Raat op Facebook.

In totaal zijn er tijdens de twee festivals drie boetes wegens de verkoop van lachgas uitgedeeld. Volgens Raat zijn de festivals, behoudens enkele incidenten dus, goed verlopen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.