De Amstelveense Rosa de Blaauw (13) is een van de tien kinderen uit heel Nederland die mee doen aan de finale van de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd. De tien finalisten werden uit 145 inzendingen gekozen. Zondag 3 juni komen zij naar Beeld en Geluid in Hilversum om de laatste beslissende opdrachten te maken. Wie de opdrachten volgens de jury het beste uitvoert, wint de wedstrijd.

Rosa de Blaauw maakte om door te breken tot de finale een opname bij het trainingscomplex van Ajax om daar aan spelers te vragen waarom mannelijke voetballers veel meer geld voor hun prestaties dan vrouwen. Met als meest gewaagde vraag: Zou jij wat minder betaald willen krijgen, zodat er meer geld voor vrouwen is? De antwoorden varieerden van een ondubbelzinnig ‘ja’ tot de melding dat nu eenmaal wereldwijd meer mensen naar mannen- en naar vrouwenvoetbal kijken.

De jury bestaat uit de Jeugdjournaal-verslaggevers Milou Stoop en Youssef Abjij. De winnaar van de wedstrijd mag deze zomer écht als razende reporter op pad, samen met een verslaggever. Dit item is te zien op televisie, de website en het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Behalve Rosa de Blaauw uit Amstelveen, staan in de finale: Bas van Schaik uit Rotterdam, Boris Adang uit Hilversum, Ethu Ukpabi uit Haarlem,  Julian Schimmel uit Ede, Nanne Bartelds uit Visvlie, Nova Poort uit Alphen aan den Rijn, Pien Lurvink uit Enschede, Sofie Crielaard uit Breda en Stijn Hermans uit Wageningen.

Finalistendag

Het NOS Jeugdjournaal is op zoek gegaan naar kinderen met journalistiek talent. Samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseert het programma de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd.

Tientallen kinderen (uit groep 7, 8 en de brugklas) hebben meegedaan aan de wedstrijd door een zelfgemaakt filmpje in te sturen waarin zij verslag doen van een nieuwsonderwerp. Hieruit zijn de tien finalisten gekozen. Aan het einde van zondag 3 juni de dag maakt de jury de winnaar van de wedstrijd bekend.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.