Bas Eenhoorn

In de misdaadmeter van het Algemeen Dagblad mag Amstelveen dan tot een van de onveiligste gemeenten van het land (stijging van 99e naar 42e plaats) worden gerekend, dat heeft voornamelijk met woninginbraken te maken verder is het hier echt wel veilig. Dat schrijft zo ongeveer burgemeester Bas Eenhoorn in een brief aan de gemeenteraad.

Zijn brief houdt verband met de AD-meter. Om een aan die meter voorafgaand artikel meldde de krant dat een per vliegtuig naar Nederland gereisde bende uit Chili vermoedelijk in Amstelveen woninginbraken zou plegen. De burgemeester ontkent niet dat er vorig en begin van dit jaar een stijging van het aantal inbraken was, maar in de laatste weken is ‘een dalende tendens zichtbaar’, meldt hij. Overigens is stijgen en dalen van misdaad een aanhoudend verschijnsel.

Over enkele wegen verschijnt de regionale veiligheidsrapportage (RVR) en pas daarna kan volgens Eenhoorn meer informatie over de stand van (misdaad) zaken worden gegeven. “Specifiek kunnen wij u nog melden dat de politie momenteel de relatie onderzoekt tussen de inbraken in Amstelveen en de betrokkenheid van aangehouden Zuid Amerikanen”, laat hij aan de raad weten.

Niet slecht

Maar als men de door het AD gesignaleerde woninginbraken even niet meetelt, gaan het in Amstelveen in het algemeen met de veiligheid helemaal niet slecht, constateert de burgemeester. Hij meldt dat de misdaad hier met drie procent is gedaald en in de Atlas der gemeenten Amstelveen staat vermeld als de veiligste van de vijftig grootste gemeenten. “Wat we kunnen zien is dat de cijfers in Amstelveen dalen, maar minder snel dan in een aantal andere regiogemeenten en het land”, voegt hij er overigens wel aan toe. En samen met de politie wil de gemeente het de komende tijd veiliger maken.

3 REACTIES

  1. “Eenhoorn stelt tegenover het AD dat het om professionele groepen gaat, die vanaf Schiphol met het Openbaar Vervoer Amstelveen intrekken om hun slag te slaan. Eenhoorn meldt dat de zaak in onderzoek is en dat er nog veel onduidelijkheden zijn, maar spreekt van een zorgelijke ontwikkeling.”
    (Bron: AD van 25 mei jl)

    Welke Eenhoorn moeten wij geloven?

    • Zijn er meerdere Eenhorens dan? Het lijkt wel alsof communicatie, zowel naar buiten als intern een farce is.Trouwens een vraagje, hoe zit het met de procedure voor een nieuwe Amstelveense burgemeester? En hoe zit het met de transparantie daarover? De heer Raat wilde meer openheid in Amsterdam, maar worden de inwoners alhier dan wel betrokken bij een eventuele nieuwe benoeming?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.