Smeenk met akte

Omdat de museumtram wegens werkzaamheden een afsluiting van het traject nu even niet naar Bovenkerk rijdt, is de officiële viering kennelijk even uitgesteld, maar maandag (28 mei) bestond de eerste lokale politieke partij – Burgerbelangen Amstelveen (bbA) precies op jaar. Daar is tijdens een besloten lunch overigens wel aandacht aan besteed en er werd toen ook afscheid genomen van twee bestuursleden: Chris Smeenk en penningmeester Monica Pak.

Er kwamen volgens secretaris Frits Suèr verhalen uit het verleden op tafel, want Smeenk is sinds de oprichting lid van bbA. Hij was jarenlang zelf penningmeester. Burgerbelangen was eerst een actiegroep, die (overigens tevergeefs) streed voor het behoud van de kweekschool van het Leger des Heils aan de Amsterdamseweg, waar ook oprichtster (en jarenlang raadslid) Linda Roos woonde. De partij was van oudsher ook tegen uitbreiding van het Stadshart, maar eenmaal tot de coalitie doorgedrongen in de vorige twee perioden hoorde men haar daar niet of nauwelijks meer over.

Het zag er naar uit dat bbA ook tot de nieuwe coalitie zou behoren, maar toen Peter Bot als kandidaat wethouder daarvoor plotseling wegviel hadden VVD en d66 het met haar gehad en schoof razendsnel de PvdA (óók tot de vorige coalitie behorend) aan.

Van Smeenk, die gewoon lid blijft van de partij, kreeg Suèr de originele oprichtingsakte van bbA op 28 mei 1993, die nog in zijn archief zat. Plus de niet al te hoge rekening van de notaris.

Monica Pak werd vijf jaar geleden lid van bbA, na daartoe te zijn uitgenodigd door Linda Roos. Zij fungeerde kort als burgerlid in de fractie (wel in een raadscommissie maar niet in de gemeenteraad) maar vond dat ze meer thuis was in bestuurszaken. Daarom besloot zij toe te treden tot het bestuur door Chris Smeenk als penningmeester op te volgen. Zij wordt als penningmeester nu opgevolgd door Daniëlle de Kluijver.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.