Volgens het Algemeen Dagblad gaat een bende uit Chili per vliegtuig naar Nederland om woningen in wijken leeg te roven, waaronder die in Amstelveen. Van Schiphol af verspreiden de dieven zich met het openbaar vervoer. Volgens de Amstelveense burgemeester Bas Eenhoorn zijn zij professionals, van wie hij hoopt dat zij op de luchthaven al worden aangehouden.

Alle wijken waar zij met het OV kunnen komen, struinen zij af, vertelde hij aan de krant. Er loopt volgens hem een onderzoek naar de zaak, onder meer gericht op het antwoord op de vraag of de dieven uit vrije wil tewerk gaan of in opdracht van chanteurs in eigen land en daar worden bedreigd.

De Amsterdamse politie meldt dat al zeven Zuid-Amerikanen zijn gearresteerd wegens woninginbraken in Amstelveen, waar die vorm van criminaliteit vorig jaar uitbundig stegen, veel meer dan in andere gemeenten. De inbrekers werkten binnen een georganiseerde structuur, weet de politie.

,,De vraag is hoe je deze mensen sneller herkent aan de poort. Als we ze linea recta terug kunnen sturen, scheelt dat veel ellende,” zei burgemeester Eenhoorn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.