Dat Maaike Veeningen het college van B&W in Amstelveen zou verlaten, wist zij in feite al een dag na de verkiezingen. D66-voorzitter Martine van Bemmel in Almere belde haar die dag om te vragen of zij kandidaat wethouder voor de partij wilde zijn. De coalitie in die stad met ruim 200 duizend inwoners bestaat uit VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. De installatie van de wethouders is op 31 mei, de gemeenteraad spreekt over het door de partijen bereikte akkoord op 7 juni.

Veeningen maakt in Almere, waar alleen de PvdA en de VVD elk twee wethouders krijgen, als enige D66-er deel uit van een college met zeven wethouders. Zij gaat in de grotere gemeente ruim € 105 duizend per jaar verdienen (exclusief een belastingvrije onkostenvergoeding van 355,80 per maand en jaarlijks 8,3% vakantietoeslag) een slordige € 1200 per maand meer dan in Amstelveen. Zij is een van de twee vrouwen in het Almeerse college, de andere dame is H. van Garderen van de VVD, Verder zitten de heren A. Dijkstra (ChristenUnie), T. Herrema en J, Soetekouw (beiden PvdA), J. Hoek (GroenLinks) en J. Lodders (VVD) er in.

Voorzitter Nico van Ginkel van D66 Amstelveen zegt het jammer te vinden dat Veeningen vertrekt. Volgens hem heeft zij in Amstelveen veel werk verzet. “Ik begrijp ook dat als een stad als Almere een dringend beroep op je doet, je dat niet zomaar naast je neerlegt. Het is ook een mooie kans. Ik ben er trots op dat ons Amstelveens bestuurlijk talent wordt gevraagd om een stad met ruim 200.000 inwoners te gaan besturen”, zegt hij.

Stokje

Volgens Veeningen zelf draagt zij in Amstelveen het stokje over aan ‘getalenteerde opvolgers’. Zij zal de stad naar haar zeggen wel missen, maar ziet Almere (“een prachtige stad”) als nieuwe uitdaging en gaat er wonen en werken. “Ik kijk met plezier terug op mijn tijd in de Amstelveense politiek, de resultaten die we hebben kunnen boeken, en de leuke contacten met inwoners en ondernemers.”

Van Bemmel noemt haar een ‘ervaren wethouder en politica met een stevig netwerk in de regio’, wier kwaliteiten en ervaring goed in het nieuwe college passen. ”Een aanwinst voor de stad’.   Op de foto: Veeningen (rechts) met onderhandelaars in Almere, Martine van Bemmel en Jan Lems.

4 REACTIES

  1. Pecunia non olet! Nu weekje wachtgeld en nog mooiere wachtgeldregeling na Almere.
    Dag na verkiezingen weg, hoezo geen verkiezingsbedrog en kiezers in de maling nemen?
    Geen Almeerder heeft op haar kunnen stemmen.

    Gek he dat kiezers politici wantrouwen mevrouw Veeningen!? Tot zover de D van D66 Amstelveen.

  2. Zo heeft Amstelveen toch gestemd? Wie weet kan Veeningen die Drol meenemen naar Almere. En kan zij daar haar ‘kunstvisie’ visualiseren. Haar netwerk zal er wel raad mee weten. Een lachertje dit mens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.