Pier Rienks (CDA)

De PvdA dacht al bij de oppositie te horen, tot die een paar dagen later alsnog tot de coalitie behoorde. De oppositiepartijen blijken een paar weken geleden bij elkaar te zijn bij elkaar te zijn geweest, onthulde fractievoorzitter Pier Rienks van het CDA woensdag.

Het coalitieakkoord ‘Een zekere en stabiele toekomst voor Amstelveen’ lijkt, aan de titel te oordelen, op een club te slaan die op de winkel past, wat volgens hem de coalitie, met grote projecten op til, zich niet kan veroorloven. Volgens hem staan veel plannen uit het CDA-verkiezingsprogramma nu in het akkoord, zoals de bouw van een nieuw zwembad, het ‘van gas los’-streven, aandacht voor eenzaamheid, MBO-onderwijs en een visie op hoogbouw.

Stunt

Sinds de PvdA werd binnen gehaald, is er weinig veranderd aan het akkoord, zei Rienks. Het bleef voor 85% gehandhaafd. “Die 15% heeft de PvdA niet ingevuld met de door hen beloofde miljoen voor gratis sporten. Dat blijkt een verkiezingsstunt te zijn geweest. Er zijn zaken toegevoegd over sociale woningbouw en er stond eerst resoluut dat er geen basisinkomen zou komen. Nu worden de ontwikkelingen rond het basisinkomen in andere gemeenten geïnteresseerd gevolgd. Het akkoord is wat zachter, toegeeflijker geworden.”

Bezuinigen

Hij verweet de coalitie dat die wat Schiphol betreft het bij praten houdt. “Daarmee maak je mensen niet blij die dagelijks honderden vliegtuigen over hun huis horen vliegen.” En over armoedevoorzieningen staat in het stuk dat die ‘breed bekend’ worden gemaakt. “Wat hebben die 1000 in armoede opgroeiende kinderen daar aan? De huidige mogelijkheden werken blijkbaar niet voldoende voor die groep”, zei Rienks.

Hij maakt zich zorgen over het aangekondigde terugschroeven van een aantal ambities. Een vrijbrief voor ongebreideld bezuinigen, dacht Rienks.

 

2 REACTIES

  1. Joh, dit betekent de ondergang van een partij die nog steeds niet snapt, waarom haar kiezers het voor gezien houden. Overigens heb ik nog nooit PvdA gestemd. Deze partij zal tekenen bij het kruisje van R. te A. Een soort P. te Poel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.