Het was zo’n beetje haar laatste openbare optreden in Amstelveen. Demissionair wethouder Maaike Veeningen, die over enkele dagen als wethouder in Almere  wordt geïnstalleerd,  gaf het startschot dinsdagmorgen voor het praktisch verkeersexamen.

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) voerde de gemeente dat tot 24 mei uit. Nadat de leerlingen een theoretisch examen hadden afgelegd, volgde het praktijkexamen. Doel is dat basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 leren zich op een veilige manier door het verkeer te bewegen. Overigens lijkt het examen niet al teveel invloed te hebben op het gedrag in het verkeer, want scholieren van middelbare scholen rijden vaak straatbreed met vijf of zes fietsers naast elkaar, hun fiets blijkt ’s avonds doorgaans onverlicht en hand uitsteken om een richting aan te geven is er vaak bij. Maar ze hebben allemaal wel hun verkeersexamen gehaald.

Route

Bij het praktische verkeersexamen wordt een route uitgezet met speciaal geplaatste verkeersborden. Op acht punten in het parcours houden vrijwilligers, vaak ouders van leerlingen van andere scholen, in de gaten of de fietsers zich aan de verkeersregels houden. In totaal deden dit jaar 563 Amstelveense leerlingen mee aan het examen.

Demissionair wethouder verkeer Maaike Veeningen gaf dinsdag het startschot bij De Schakel.  Volgens haar dragen de geslaagden een steentje bij aan een veiliger verkeer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.