Peter Bot

Ex-wethouder Peter Bot en lijsttrekker van Burgerbelangen (bbA) trekt zich terug uit de gemeenteraad. Zijn plaats wordt ingenomen door Ewa Petiet, die ook in de vorige vier jaar in de raad zat.

Al eerder had de bbA wethouder, die deze rol de afgelopen vier jaar vervulde, onverwachts zijn functie om gezondheidsredenen moeten neerleggen. Hij voerde wel alle onderhandelingen over het coalitieakkoord met VVD en D66, die zeiden met zijn partij het best uit de voeten te kunnen. Maar toen hij zich ziek moest melden en fractievoorzitter Ruud Kootker in zijn plaats wethouder zou worden, werd de partij uit de coalitie gegooid. Binnen enkele dagen nam de PvdA de rol van coalitiepartner over en werd daarvoor de in Buitenveldert wonende Marijn Ballegooijen kandidaat wethouder.

Formeel maakte Bot daarna nog wel deel uit van de gemeenteraad, maar daar komt met de

Ewa Petiet

installatie van het nieuwe college, ook een eind aan, zegt bbA. Fractievoorzitter Ruud Kootker zegt he uitermate spijtig te vinden dat Bot door afscheid moet nemen. “Wij zijn trots op Peter en op de belangrijke bijdrage die hij als raadslid, fractievoorzitter en wethouder heeft geleverd voor Amstelveen en haar inwoners. Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor ”.

Ewa Petiet wordt in de raadsvergadering van woensdag 23 mei beëdigd. Zij was ook lid van de commissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM).

Jubileum

Burgerbelangen Amstelveen bestaat maandag 28 mei precies 25 jaar. Het was de bedoeling dat jubileum te vieren in een van de historische Amstelveense trams. Maar die rijden niet door Amstelveen, omdat de rails onder de ringweg A 10 is opgebroken wegens verbreding van het fietspad. Het was natuurlijk de bedoeling tot in Bovenkerk en terug te rijden, meldt bbA.

Voorzitter Paul van der Meer: “ Hierdoor gaat het effect van ons streven om de

trams te behouden een beetje verloren en stellen we dit feestelijke moment even uit”. Verwacht wordt dat de historische trams pas in augustus weer naar Amstelveen en Bovenkerk kunnen rijden. Het jubileum wordt dan ook gevierd.

3 COMMENTS

  1. Behoud van de tramlijn is niet in het algemeen belang van de Amstelveense burgers.

    Van een rechtstreekse, rechte, brede fietsbaan, veilige en gezonde fietsbaan tussen Amstelveen (Westwijk, Bovenkerk, Elsrijk) en Amsterdam hebben veel meer mensen nut en plezier.

    Zo’n goede fietsverbinding past ook in het Amstelveense streven naar duurzaamheid en energie-onafhankelijkheid en vermindering van lawaai en luchtvervuiling.

    Stop dus met dat tramhobbyisme van enkelingen. Die historische trans komen op het Museumplein veel beter tot hun recht. Toeristen zijn er dol op..

    • Maaike haar ultieme wethouderschap bestond uit de drollenboog. Nu kan ze dat in dat rechtse bolwerk Almere voltooien. Beetje shoppen als D’66 -er. Een naar en verwend mens. Blij dat zij Amstelveen heeft verlaten. Kan zij elders de boel verzieken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.