De werkzaamheden van het college van B&W zijn verdeeld. De burgemeester houdt zich vooral bezig met de openbare orde en is voorzitter van de gemeenteraad. Van de vijf wethouders is ieder verantwoordelijk voor een bepaalde taken van  het totale pakket. Dit zijn de wethouders en hun taken.

Herbert Raat (VVD)

Herbert Raat is geboren op 11 mei 1967 in Doetinchem. Tussen 1986 en 1988 heeft hij in Amerika en Israël gewerkt en gereisd. Terug in Nederland is hij in de houthandel van zijn familie in Zutphen gaan werken. In 1992 is hij rechten gaan studeren in Amsterdam. Deze studie heeft hij niet afgerond. Tijdens zijn studie is hij lid geworden van het bestuur van de Amsterdamse VVD. Tussen 1998 en 2001 was hij deelraadslid voor de VVD in stadsdeel Westerpark en werkte hij als persoonlijk medewerker van Tweede Kamerlid Stef Blok. Tussen 2001 en 2010 werkte hij als voorlichter voor de gemeente Amsterdam. Sinds 2010 is hij namens de VVD-wethouder in Amstelveen. Raat is getrouwd en heeft twee dochters.

Portefeuilles van Herbert Raat in de periode 2018 – 2022: Eerste locoburgemeester, Financiën, Projecten A9 en Stadshart, Welstand / monumenten, Vergunningen, Handhaving, Dienstverlening, Schiphol, Kunst en Cultuur

Rob Ellermeijer (VVD)

Rob Ellermeijer is geboren op 11 september 1958 in Amsterdam. Op 8-jarige leeftijd is hij

Rob Ellermeijer

naar Amstelveen verhuist, waar hij bijna 50 jaar woont. Hij is opgegroeid in een ondernemersgezin. Rob is getrouwd en heeft twee dochters. Hij is in 1988 registeraccountant geworden en bijna 23 jaar partner van Ernst & Young (EY) geweest. In die periode heeft hij 15 jaar de Publieke sector aangestuurd en was hij onder meer accountant en adviseur van vele gemeenten en provincies. Na zijn pensionering in 2015 is hij werkzaam als zelfstandig ondernemer. Vanaf 2014 is hij raadslid in Amstelveen. Rob is al jaren actief in de Lions, tennist en golft graag en houdt ook van watersport.

Portefeuilles van Rob Ellermeijer (VVD) in de periode 2018 – 2022: Wonen en Volkshuisvesting,  Verkeer en vervoer, Openbaar vervoer, Project Amstelveenlijn, Gebiedsontwikkeling Oude Dorp, Media, Sport, Recreatie en Waterbeheer.

Floortje Gordon

Floor Gordon (D66)

Floortje Gordon – De Bruijn, geboren op 11 oktober 1979 te Amsterdam, is getrouwd en moeder van drie jonge kinderen. Zij is sinds 2014 actief als raadslid voor D66 en sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen fractievoorzitter. Tot haar voordracht als wethouder werkte zij 11 jaar als adviseur publieke sector en leidinggevende voor internationaal adviesbureau Atos op het gebied van business- en IT-consultancy. Daarvoor werkte zij voor de gemeente Amsterdam in ruimtelijke ordening projecten. Zij studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en was daarbij actief in diverse besturen. Floor Gordon houdt van reizen, hardlopen en sportieve en culturele activiteiten met haar gezin

Portefeuilles van Floor Gordon (D66) in de periode 2018 – 2022: Tweede locoburgemeester,  Ruimtelijke ordening, Economische Zaken, Duurzaamheid, Groen, Afvalbeleid, Parkeren, Natuur- en Milieueducatie, Milieu, Emancipatie en discriminatie (samen met Van Ballegooijen) en Integraal wijkbeheer.

Frank Berkhout (D66)

Frank Berkhout, geboren op 2 november 1977 in Hoorn, is getrouwd, vader van twee

Frank Berkhout

kinderen en woont in Nes aan de Amstel. Sinds 1997 is hij actief betrokken bij de politiek in Amstelveen. Eerst als fractie-assistent en burgerraadslid, vanaf 2010 als raadslid en vanaf 2014 als fractievoorzitter. Tot zijn voordracht als wethouder werkte hij als leidinggevende bij verschillende ministeries van de Rijksoverheid en bij de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Berkhout studeerde economie aan de Vrije Universiteit en volgde de postdoctorale opleiding tot controller in de publieke sector. Hij houdt van hardlopen, goede wijn en goed eten en heeft een eigen moestuin.

Portefeuilles van Frank Berkhout (D66) in de periode 2018 – 2022: Onderwijs, Onderwijshuisvesting, Jeugd, Jeugdzorg, Jongeren, Vastgoed, ICT en Gemeentelijke Organisatie.

Marijn van Ballegooijen

Marijn van Ballegooijen (PvdA)

Marijn van Ballegooijen is geboren op 1 september 1977 in Amsterdam. Hij studeerde cum laude biologie af aan de Universiteit van Amsterdam en deed veldwerk in West-Afrika. In 2006 promoveerde hij op onderzoek naar de evolutie van infectieziekten. Daarna was hij werkzaam in onderzoek en beleidsadvies bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM, 2006-2014). Hij was raadslid en fractievoorzitter in de stadsdeelraad van Amsterdam Zuid voor de PvdA (2006-2014). Van 2014 tot 2018 was hij daar stadsdeelbestuurder en verantwoordelijk voor het sociaal domein. Hij werkte aan verbetering van dementie- en GGZ-zorg, mantelzorgondersteuning, eenzaamheidsbestrijding, schuldpreventie en bemiddeling naar werk. Hij houdt van geschiedenis, filosofie en yoga, en woont samen met zijn man en twee katten.

Portefeuilles van Marijn van Ballegooijen (PvdA) in de periode 2018 – 2022: Derde locoburgemeester, Werk en Inkomen, Zorg en WMO, Gezondheid, Welzijn, Zorgvlied, Emancipatie en discriminatie (laatste  samen met Gordon).

 

 

19 REACTIES

 1. Het lijkt een capabele no-nonsense ploeg. Hopelijk zijn de vier nieuwkomers bereid en in staat om zich niet door Raat (VVD) te laten ringeloren.

  Met A9, Stadshart, Handhaving, Schiphol en Dienstverleningen is het onder Raats bewind behoorlijk fout gegaan. Toch mag hij op al die gebieden vrolijk doorblunderen. Met Monumenten kan hij zich uitleven in zijn hobbyisme en vriendjespolitiek. Zorg is hem gelukkig uit handen genomen. Financiën vertoont een gat van zes miljoen euro vanwege te late investeringen te vervanging en vernieuwing van het verouderde en afgeschreven ICT-systeem. Ook een puinhoop, dus.

  Het is typerend voor de politieke en bestuurlijke situatie in Amstelveen dat Raat niet gedwongen is om af te treden.

  Ik wens de dame en drie heren veel sterkte, standvastigheid en succes.

  • Over die ICT is nog niet het laatste woord gesproken. Mijn inziens blijft deze zaak nog wel even dooretteren op het blazoen van Raat.

 2. Het is een schande. Met CU en VVA waren er ook 20 zetels geweest. Maar toch in zee gaan met een partij die nauwelijks bestaansrecht heeft.

  Het is om te kotsen.

  • Nooit geweten dat er een VVA bestond in Amstelveen. Ik neem aan dat hij AvA bedoelt, een partij die 2 zetels heeft gewonnen, maar dan had hij ook GL moeten noemen, hetgeen hij vergeet omdat die partij niet in zijn straatje past. Ook vreemd dat TT hier een christenlijke partij aanbeveelt , terwijl hij nog nooit een kerk van binnen heeft gezien.
   Kortom een zeer schijnheilige reactie van dit figuur.

   • Tja, vervelend zo’n typo. Ik zal proberen het nooit meer te doen.

    Oh, het is trouwens ‘christelijk’ i.p.v. ‘christenlijk’

    Leg eens uit waarom het relevant zou zijn of ik wel of niet een kerk
    van binnen gezien zou hebben.

    GL, een partij van vingertje zwaaiers en Pol Pot fans is het noemen niet waard.

    Kortom een zeer domme reactie van Kees.

 3. Raat verwacht van deze vier het minste weerwerk te krijgen. Hij kan niet tegen kritiek en tegenspraak, terwijl die voor democratie en bestuur juist essentieel zijn.

 4. Interessant dat Frank Berkhout na een veroordeling die in 2015 bekend werd voor een verkeersdelict (strafbaar feit) waar hij 90 uur taakstraf voor kreeg en een voorwaardelijke rijontzegging en een strafblad, toch wethouder kan worden.

  • Dat wist ik niet, maar als dit waar is, moet hij direct aftreden. Geen enkele politicus mag een strafblad hebben.

   • Ceebee:
    De vorige wethouder Jeugd, jongeren en jeugdzorg was niet van onbesproken gedrag en toen dat uitkwam moest hij weg
    De nieuwe kandidaat wethouder Jeugd, jongeren en jeugdzorg is ook niet van onbesproken gedrag.

    Ik ben niet degene die mag stemmen over de benoeming van deze man.
    Ik vind wel dat gemeenteraadsleden met alle informatie moeten kunnen kiezen en Berkhout dient dan open te zijn hierover. Dus een Verklaring Omtrent Gedrag Politieke Ambtsdragers (eigenlijk voor alle wethouders zou dat moeten) en het openlijk delen van deze VOG. Als Berkhout dan kan aangeven dat hij ook zijn taakstraf heeft uitgevoerd dan is hij helemaal open hierover.

    Zo een veroordeling hoeft ook niet voor het leven te blijven plakken, maar open zijn hierover dus is wel op zijn plek omdat het pas 3 jaar geleden was. Hij was toen fractievoorzitter van D66, de partij van de openheid zou je denken. Als hij kandidaat-wethouder verkeer was (wat hij niet is), was het misschien precairder.

    • Hij was er volstrekt open over en informeerde Amstelveenweb zelfs op eigen initiatief, dus je argument over openheid volg ik niet zo. Overigens denk ik dat ie wel een VOG zou krijgen -even afgezien van de waarde ervan-, misschien wel juist omdat ie er geen geheim van heeft gemaakt.

     • CeeBee: VOG gaat niet over de vraag of iemand er open over is of niet. (overigens hij moest wel omdat hij als politiek ambtsdrager (fractievoorzitter/raadslid D66) voor de strafrechter stond, hij deed dat achteraf trouwens en kon daarmee in functie blijven).

      Het gaat bij de VOG beoordeling in de kern er om of het strafbaar feit indien in de terugkijktermijn valt en indien herhaald een risico voor de samenleving en een belemmering voor een behoorlijke uitoefening van de functie is. De terugkijktermijn bij politieke ambtsdragers is 10 jaar, dus dit feit valt er onder. Dat gebeurt met een objectief en subjectief kriterium. Bij subjetief kriterium worden omstandigheden betrokken (afdoening van de strafzaak, tijdsverloop en hoeveelheid antecedenten, omstandigheden waarin het feit is gepleegd). Mijn intuitie zegt dat hij een VOG zou kunnen krijgen, maar dat is aan Justitie om dat te doen en aan de gemeenteraad (of eerder al zijn poltieke partij D66) dat te verlangen. Politieke Ambtsdragers is wel een strenge toetsing trouwens omdat op alle onderwerpen getoetst wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.