© Twycer / www.twycer.nl

Met onder meer bus- en fietsexcursies naar diverse lokale bouwlocaties doet Amstelveen mee aan de Dag van de Bouw op 2 juni. Volgens de gemeente is dan – van 12 uur af – het informatiecentrum  InZicht, boven de bibliotheek aan het Stadshart 103, het hart van de activiteiten.

Daar kan men op tal van manieren informatie krijgen van Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam, Metro en Tram (gemeente Amsterdam), VITAL en gemeente over de A9, Amstelveenlijn en ontwikkelingen in het Stadshart.

Tijdens de Dag van de Bouw maken straatartiesten een 3D schilderij van de Amstelveenlijn. “Zo krijgen bezoekers al een eerste indruk van hoe zo’n ongelijkvloerse kruising eruit gaat zien. Daarnaast tonen Rijkswaterstaat en aannemer VITAL een aantal van hun werkvoertuigen”, meldt de gemeente.

Kleurplaat

Omdat Amstelveen InZicht – overigens wekelijks maar drie middagen open (woensdag, donderdag en vrijdag – bijna een jaar bestaat is er ook een kleurwedstrijd aan verbonden. Verspreiding van de kleurplaten gaat via de basisscholen. Wie die niet heeft gekregen kan ze zowel in het raadhuis als bij InZicht ophalen. Downloaden kan ook via www.amstelveeninzicht.nl.

Daar staat ook het meest actuele programma van de Dag van de Bouw en kan men zich inschrijven voor een plek in een excursie-bus.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.