Ponymanege Equito aan de Kalfjeslaan 49 houdt op zondag 27 mei van 11:00 tot 17:00 uur haar jaarlijkse open dag. Thema is “Een reis rond de wereld”. Deze editie belooft extra feestelijk te worden, want Equito viert haar 15-jarige bestaan. Daarom is er een echte ponymusical gemaakt. Ook kan men aan allerlei activiteiten deelnemen. De toegang is gratis.

De ´hoofdrol´ in de musical speelt managepony Quito. Die heeft op manege Equito een goed leven, maar zou toch graag eens verder kijken dan haar eigen erf. Daarom besluit ze op wereldreis te gaan. In eerste instantie zoekt ze het dichtbij huis: zo bezoekt ze de bereden politie in Amsterdam. Ook gaat ze naar Oostenrijk, naar de Haflingers in  Ebbs en in Engeland ziet ze eventingruiters in actie. Ook buiten Europa beleeft ze avonturen. Ze ontmoet hippies in Californië, cowboys en indianen in het Wilde Westen en reist door naar Brooke Hospital in Egypte. Zal Quito na alle avonturen nog terug willen naar Equito?

Naast Quito’s reis strijden tijdens het ponyspelletjestoernooi twee ruiterteams om de Equito Wisselbokaal. Bij het ponyvoetbal, de barrellrace, het Equitospel en nog veel meer spannende ponyspellen meten zij hun krachten.

Bezoekers kunnen ook hun ponykennis testen tijdens een speurtocht, de kleurplaten van de pony’s van de manege kleuren of een voltigeles op Ollie, ons voltige-oefenpaard, volgen.  Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony’s. Er is een kraam met tweedehands ruiterspullen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Brooke Hospital for Animals.

De manege ligt net ten zuiden van het Amstelpark, waar de Kalfjeslaan uitkomt op de Amsteldijk-Noord. Een routekaartje kan men vinden op de website: www.equito.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.