Zondag 27 mei (17.00 uur) vindt er een muzikale vesper plaats in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Het vertrekpunt is deze keer cantate 176, Es ist ein trotzig und verzagt Ding, van Johann Sebastian Bach. Het Vocaal Ensemble Linguae atque Cordis laat dit horen onder leiding van dirigent Bert ’t Hart.

De aria’s worden gezongen door Ireen van Bijnen (sopraan) en David Cohen (altus). Een barokorkest bestaande uit strijkers, hobo’s en een basso continuo begeleidt. Henk Trommel is organist en liturg ds. Mirjam Buitenwerf.

De kerkdeuren zijn open vanaf 16.30 uur.  Om 16.40 is er voor geïnteresseerden een korte toelichting op enkele muzikale aspecten van de cantate. Vrije entree, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Op 27 mei 1725, toen evenals nu een zondag Trinitatis, klonk de cantate die in deze muzikale vesper gezongen wordt voor het eerst in Leipzig. Met ‘das Ding’ wordt in de cantate het ondoorgrondelijk menselijk hart bedoeld, nu eens overmoedig en vol bravoure, dan timide en angstig. Hoe beeldt Bach allerlei tegengestelde gevoelens muzikaal uit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.