Angela Weghorst

Zijn er tegenwoordig meer dan voorheen verwende, moeilijk te hanteren en alleen online tot leven komende jongeren? Die en andere vragen over de ‘Generatie Zenz’ – 5 tot 25 jarigen – staan centraal tijdens de bijeenkomst op donderdag 31 mei van 19.30-21.00 uur in de Bibliotheek Stadsplein. Angela Weghorst komt er als kinder- en jongerenspecialiste op antwoorden.

Wie er bij wil zijn moet € 8 betalen en de helft als hij lid is van de bieb. Kaartjes via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken.

Is er daadwerkelijk een explosieve groei aan kinderen met ADHD, ADD, autisme, hoog sensitiviteit? Is een andere vraag. Of komt dat omdat we hen graag in hokjes willen plaatsen en labelen?

Anders

Weghorst is kennelijk in de wereld van de bedoelde generatie gedoken. En ze kwam tot de conclusie dat die de buitenkant laat zien op school, straat of via social media. ‘Een aangepaste versie van zichzelf uit angst om anders te zijn dan anderen. Weghorst laat zien hoe het is een tienjarige of een zestienjarige te zijn, ze gaat in op de verschillen tussen jongens en meisjes en de belangrijkste spelers in hun leven: ouders, vriendenkring en school’, zegt de bieb. Iedereen moet anders naar jongeren gaan kijken, vindt Weghorst. Die staan nu eenmaal anders in het leven en willen het ook allemaal anders doen dan vorige generaties. Alsof dat wat nieuws is, voegt zij er aan toe dat de Generatie Zenz sensitief en intuïtief is en echtheid en rechtvaardigheid belangrijker vindt dan geld, status en macht. Lijkt dus de Flower Power generatie van weleer wel…

Naast kinder- en jongerenspecialist is Angela Weghorst oprichtster van TwinQ, een bedrijf dat volgens de bibliotheek achterhaalt wat er diep in de harten van jong en oud speelt en dit ‘vertaalt naar concrete inzichten en advies’. Vorig jaar verscheen haar boek ‘Anders’, over de kinderen en jongeren van nu. Haar lezing is volgens de bibliotheek een aanrader voor ouders / verzorgers en iedereen die beroepsmatig in deze bijzondere generatie geïnteresseerd is.

 

 

 

1 REACTIE

  1. Moet deze lezing niet gratis zijn, aangezien vele ouders en beroepsopvoeders hiermee worstelen? Door een toegangsprijs te heffen werp je toch voor een bepaalde groep binnen onze samenleving een drempel op. Ik kan mij namelijk herinneren dat in het verleden eens een lezing werd gegeven over kinderen met autisme en dat de hr. Raat er toen voor heeft gezorgd dat de entree vrij was onder het motto. Dit kan iedereen treffen, dus iedereen moet toegang hebben tot kennis hierover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.