FOTO: Amstelveenweb.com

Op Dorpsplein voor de Dorpskerk wordt zondag 27 mei (12.00 tot 17.00 uur) weer de traditionele amateurkunstmarkt gehouden. Er doen 45 kunstenaars aan mee. Voor het eerst wordt de markt georganiseerd door  SAKB Ateliers (Stichting Amstelveense Kunstbelangen), gehuisvest aan de Ouderkerkerlaan 15.

Volgens de organisatoren wordt het op het Dorpsplein knus, sfeervol en gezellig. De SAKB verzorgt cursussen, workshops en open ateliers op alle gebieden van de kunst. Op de amateurkunstmarkt zijn nogal wat leden van die koepel voor amateurkunstenaars present. “Maar ook niet-leden waren van harte welkom om hun creatieve producten te tonen”, zegt de organisatie.

Niet amateuristisch

Volgens haar kan men zich bij het woord ‘amateurkunst’ afvragen of het aangeboden werk niet ‘amateuristisch’ is. Haar antwoord: “Dat is zeker niet het geval. Veel amateurkunstenaars hebben een opleiding in de kunstsector gevolgd, maar van kunst niet hun beroep gemaakt. Bovendien mag niet zomaar iedereen aan dit evenement deelnemen. Een commissie bestaande uit SAKB-docenten heeft de aanmeldingen beoordeeld.”

Dat was bedoeld om de kwaliteit van de markt te waarborgen. Men vindt er schilderijen, beeldhouwwerk, etsen, keramiek, fotowerk, tekeningen en andere werken.  Leerlingen van de Muziek- en Dansschool Amstelveen (Platform C) zorgen voor de muzikale omlijsting.

 

2 REACTIES

  1. Wel ik vind ik het zeer flauw van het SKAB, dat de leden van deze stichting voorrang hebben op deze markt. En dat dan pas de andere amateurs aan de beurt komen. Er zijn genoeg amateurs die zelfstandig of via buurtcentra werken, die ook een hoog niveau hebben. Ook betalen leden van het SKAB minder voor een kraam. Zo dreigt het SKAB monopolist te worden van de amateurkunst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.