Dag en nacht kan men nu een AED (Automatische Externe Defibrillator) gebruiken die sinds maandag aan de buitenkant van het raadhuis hangt, in een speciale buitenkast.

Het apparaat werd maandag officieel geïnstalleerd door demissionair wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD). “Een beschikbare AED kan van levensbelang zijn”, zei hij. “Door het apparaat van het raadhuis buiten te hangen kan hier ook buiten openingstijden gebruik van worden gemaakt. We hopen dat mede dankzij de subsidieregeling anderen zullen volgen en het aantal Amstelveense AED’s in de openbare ruimte stijgt.”

Een AED is een draagbaar apparaat dat door middel van een elektrische schok het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De Hartstichting stimuleert dat AED’s buiten hangen zodat ze altijd bereikbaar zijn.

Subsidieregeling

Op voorstel van de gemeenteraad besloten B&W tot een proef subsidieregeling voor AED’s en buitenkasten. Ook organiseerde de gemeente, samen met de Ambulancedienst, het lokale Rode Kruis en de EHBO vereniging een voorlichtingsbijeenkomst. Verder krijgen alle raadsleden en wethouders de mogelijkheid een cursus te volgen. Burgerhulpverleners in Amstelveen kunnen zich inschrijven bij HartslagNu.

 

2 REACTIES

  1. En natuurlijk gaat Raat door met zijn eigen persoonlijke PR, maar zijn foto staat niet prominent bij het ICT debacle van miljoenen, waar hij mede voor verantwoordelijk is. Dat vergeet hij maar voor het gemak.

  2. Ook zou het getuigen van enige sjiekheid om deze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Vrijwilligers die volgens de gemeentes zo belangrijk zijn, maar helaas……ze mochten slechts dienen als decor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.