(FOTO boven: amstelveenweb.com) 

‘Slimmer omgaan met je lastige baas’ is het tweede boek van work-lifecoach Jolanda Meijer. Op 17 mei (17.00 uur) vindt de officiële lancering van dit boek plaats bij Libris Venstra aan het Stadsplein 102A. De auteur licht dan een tipje van de sluier op over haar boek. Onder het genot van een drankje is er daarna gelegenheid een persoonlijk gesigneerd exemplaar aan te schaffen.

In het boek vindt men antwoorden op vragen als: Heb jij ook zo’n baas die slecht luistert, nooit tijd voor je heeft, behalve als je iets fout hebt gedaan in zijn ogen? Gaat hij tekeer tegen je ook al ligt de fout helemaal niet bij jou en krijg je nooit een complimentje na een bijzondere prestatie?

De kans is groot dat werknemers die zo’n werkgever hebben  met steeds meer tegenzin naar hun werk gaan. Overspannenheid of een burn-out liggen op de loer. Wachten tot het vanzelf beter wordt, is niet de beste oplossing. Met dit boek ontdekken lezers hoe het komt dat men soms zo’n moeite heeft met een baas, hoe daar verandering in is te brengen en hoe men een ‘gebruiksaanwijzing’ voor een betere relatie met de baas kan ontwikkelen. Een boek met vele praktische tips en oefeningen.

Stressreductie

Jolanda Meijer (ex-KLM) is work-lifecoach, gespecialiseerd in stressreductie en burn-outpreventie. In haar coachpraktijk De Ruimtewinner begeleidt zij mensen die uit balans zijn geraakt naar meer rust en ruimte voor zichzelf. Hierover schreef zij haar eerdere boek Een opgeruimd hoofd in 7 stappen. Zij geeft bedrijfsworkshops gericht op verbetering van persoonlijke effectiviteit en vermindering van werkstress. Als spreker houdt zij in Nederland en België lezingen over haar boeken. Jolanda is NOBCO/EMCC gecertificeerd coach. Toegang: gratis
Aanmelden niet verplicht, wel praktisch: info@venstra.nl of 0206419880

2 REACTIES

 1. Persoonlijk ben ik zeer ernstig overspannen. Dit heeft er mee te maken dat ik al 6 jaar lang onophoudelijk letterlijk wordt geciteerd in de media door politici en ambtenaren, dit uit privécommunicatie. De meest simpele dingen die ik zeg worden als serieuze voorstellen ingediend. Niet alleen is dit erg bedreigend voor mij want alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden maar dit maakt mij ook verantwoordelijk voor alles wat die politici en ambtenaren aan het uitvoeren zijn.

  Er bleek een website te zijn waar je vragen aan de overheid kan stellen, toen heb ik gevraagd of het goed was dat ik nooit meer huur zou hoeven betalen. Toen kreeg ik zelfs een mailtje terug uit de Tweede Kamer dat ze daar niet aan konden beginnen.

  Het lijkt mij evident dat het opsporingsapparaat van onze overheid daar niet voor bedoeld is. Ik voel mij ernstig bedreigd en misbruikt door de overheid. Ik zou willen dat het een keer op houdt en dat de overheid zich bij mij excuseert en mij vervolgens compenseert.

  Als er op deze wijze de meest gigantische consequenties worden verbonden aan dingen die ik bespreek, dan betekent dit dat ik nooit meer een gesprek met iemand kan voeren. Dan kan ik niet eerlijk praten met mensen zonder dat ik mij verspreek en dat dan ook nog uitgevoerd en breed uitgemeten gaat worden.

  Wanneer ik zo nu en dan eens muziek video’s kijk op youtube, dan worden die liedjes opeens significant vaker gedraaid op de radio. Ik geloofde het zelf eerst ook niet maar ik ben gaan turfen. Ik wordt hier zo intens overspannen van dat dit mijn uitingen en gedragingen beïnvloed op een niet zo’n leuke manier. Vervolgens wordt dat ook weer breed uitgemeten.

  En mijn gesprekken en internetverkeer gaan u niets aan. Wanneer er een gerede verdenking is dan vind ik het op zich niet vreemd dat er opsporingsmiddelen tegen mij ingezet worden al zal ik dit niet leuk vinden maar dit is op een gegeven moment overgegaan in misbruiken maken van mij. Maw, ik wordt al jarenlang gestalked door de overheid en politici van verschillende partijen gaan er met mijn ideeën vandoor. Dit geldt overigens voor meerdere overheden van meerdere landen. Dan concludeer ik dat ik al die overheden aanstuur. Al is dat wellicht een bevreemdende gedachte. Verder zou ik willen zeggen dat ik een tijd geleden een mailtje verstuurde en dat de inhoud van dat mailtje zijn weg vond naar een officiële persverklaring van Pyongyang.

  Ik vind dat ik nooit meer huur hoef te betalen, dit aangezien ik zin heb om uit eten te gaan. Weet u wel wat dat allemaal kost tegenwoordig?

  • Dan wil ik toevoegen dat ik hier eens contact over heb gezocht met iemand bij de overheid, hierop kwam geen reactie maar mijn argumenten werden vervolgens gebruikt in een persverklaring van de politie. Hierover zocht ik contact met de korpsleiding van de politie, ook hier geen reactie maar mijn argumenten werden gebruikt in een persverklaring van de AIVD. Toen zocht ik contact met de AIVD en uiteraard kreeg ik geen reactie maar hetgeen ik aandroeg werd twee dagen letterlijk geciteerd door de premier bij Eenvandaag. Hoe kan je nou zo incompetent zijn als overheid en werkelijk alle info alle kanten oplekken. En, sinds wanneer worden simpele meldingen/vragen aan de AIVD direct doorgebriefd aan de premier? Het gaat hier over vertrouwelijke informatie en communicatie.

   Daarnaast kan ik geeneens boodschappen doen zonder dat de inhoud van mijn boodschappentas en mijn doen en laten onderwerp wordt van artikelen in landelijke gedrukte bladen en programma’s van de landelijke televisie. Uiteraard moet dat op zo een extreem negatief mogelijke manier. Vraag u zelf eens af waarom u er zulk een absurde obsessie met mijn persoon aan de dag legt? Stop daar eens mee en laat mij met rust. Wat is er mis met jullie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here