Na een wilde achtervolging is de bestuurder van een bestelbusje zondagavond laat aangehouden op de Bovenkerkenweg, bij De Kegel. Hij was doorgereden bij de RAI, waar de politie een algemene controle uitvoerde. De chauffeur negeerde het stopteken, reed met hoge snelheid via de Beneluxbaan naar Amstelveen, gevolgd door enkele politiewagens. Er werden snelheden van 140 kilometer per uur bereikt.

Bij het Stadshart kon het busje ternauwernood tram 5 ontwijken. Minder geluk had de chauffeur, toen het busje een voor hem rijdende politiewagen ramde, waarna de man door agenten werd ingerekend.  Hij werd naar het bureau gebracht. Volgens de politie was er geen alcohol bij hem in het spel, maar onduidelijk is waarom hij stoptekens negeerde en probeerde te vluchten. Zijn rijbewijs is gevorderd.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.