Op zaterdag 19 mei wordt op de geheel nieuw geschilderde buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk’-Noord 55 de jaarlijkse Gedichtenroute geopend. Van 12.00 uur af is men er welkom voor een kopje koffie of thee.

Deze keer is de route gewijd aan Jan Nooij, die gedichten schrijft over bijvoorbeeld de Amstel en de Waver, maar ook over herinneringen. Veel van zijn gedichten zijn melancholiek, maar er zitten ook grappige bij.

Jan Nooij is een van de vrijwilligers van het park- en tuinteam van Wester-Amstel, maar hij zet zich ook met liefde in voor allerhande klussen, en verleent hand- en spandiensten voor de groep Literair.

Picknickbank

In het park rond het gebouw is de Gedichtenroute uitgezet en om de beurt leest één van de vrijwilligers of bezoekers een gedicht voor. Na afloop drinkt men nog iets, met mooi weer op de picknickbank bij de kippen, met slecht weer óf in de theekoepel óf in de keuken. Toegang is gratis, aanmelden hoeft niet.

Kinderboeken gezocht

Een week later is er iets met kinderboeken. Dat is op de Amstellanddag, zondag 3 juni. “Voor onze kinderboekenkraam zoeken wij nog (tweedehands) kinderboeken”, meldt de organisatie van dat evenement. Wie boeken heeft die toch niet meer worden gelezen, kan die inleveren lever op Ruischenstein 13, Amstelveen, of doordeweeks op Wester-Amstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.