FOTO: amstelveenweb.com. Ziekenhuis in 2004. 

Ziekenhuis Amstelland bestaat dit jaar vijftig jaar. En het daarin opgenomen Joodse ziekenhuis CIZ (Centraal Israëlitische Ziekenverpleging) honderd jaar. Daarom is er woensdag 16 mei een open huis van 16.00 tot 20.00 uur. Een variëteit aan kraampjes biedt informatie over de (medische) zorg die het ziekenhuis biedt. Zoals over vaatchirurgie, borstkankerzorg, wondzorg, kwaliteit en veiligheid, apotheek, MDL enzovoort. Men kan ook een kijkje nemen op de poliklinische operatiekamer van het Behandelcentrum.

Bij de ontmoetingsruimtes is het arbeidsmarktcafé met informatie over onze vacatures en de opleidingsmogelijkheden bij het ziekenhuis. Verpleegkundigen en anderen kunnen alles vertellen over hoe leuk het is in Ziekenhuis Amstelland te werken, meldt het. Speciaal voor scholieren is er een interactieve voorstelling over het vak van verpleegkundige. Deze voorstelling wordt afgewisseld met een demonstratie van een reanimatie in het ziekenhuis. Ook hierbij is het mogelijk een handje mee te helpen. Inschrijving daarvoor via de website.

Catering

Cateraar Marfo houdt tijdens het open huis een proeverij om het publiek te later ontdekken hoe een ziekenhuismaaltijd tegenwoordig smaakt. Enkele specialisten houden een korte lezing. De nadruk ligt hierbij op gezondheid, lifestyle en voeding.

Omdat het operatiecomplex, het laboratorium en het behandelcentrum tot 18.00 uur nog in bedrijf zijn, is het op die afdelingen niet mogelijk een kijkje te nemen. Zij zijn wel vertegenwoordigd op de informatiemarkt. Gratis parkeren kan op P1, P2 en P4. Kijk op de website www.ziekenhuisamstelland.nl voor uitgebreide informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.