Op donderdag 10 mei (20.30 uur) is er weer een Local The Night evenement in P60. Tijdens die editie zullen Gas Giant, Close 2 Fire, Tobacco Flavoured Kisses en Elephant Indigo het podium betreden.

Gas Giant kan het best omschreven worden als psychedelische stonerrock met heerlijke rauwe randjes als omlijsting. De band kwam eind maart nog met hun allereerste demo. Close 2 Fire, ooit begonnen als akoestisch vrienden-duo, is ondertussen  uitgegroeid tot een vierkoppige band. Met zowel eigen werk als popsongs speelt de muzikale vriendengroep in een voor iedereen toegankelijke stijl.

Tobacco Flavoured Kisses doet denken aan het geluid van de jaren zestig, grunge en moderne rock van bands als Arctic Monkeys, The Strokes en Babyshambles. Samen met de karakteristieke stem van Bickel Krabbé brengt de band catchy songs naar het podium. De band heeft net hun eerste EP: ‘The Yellow Nail EP’ uitgebracht.

Elephant Indigo vindt inspiratie in rock, jazz, experimentele muziek en Nintendo-progressies en zet deze om in psychedelisch getinte improv-indie. Meeslepende sferen worden neergelegd door schrijnende gitaren, scheurende synthesizers, tedere trompetten, malende teksten en dwalende vocalen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.