De lokale energie evangelist Gideon Goudsmit beantwoordt tijdens het achtste zogenoemde EnergieOntbijt tien vaak gestelde vragen over dat onderwerp. Het wordt Vrijdagochtend 25 mei (08.30 uur) deze keer gehouden in de tot cultureel centrum omgebouwde Annakerk aan de Amsterdamseweg 22.

Thema: wat betekent aardgasvrij voor uw woning? Goudsmit heeft jarenlange ervaring op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen. Deelnemers aan het ontbijt kunnen hun vraag van tevoren insturen. De 10 meest gestelde vragen worden door de expert beantwoord.

Aanmelden voor het ontbijt en insturen van de vragen kan door een mail te sturen naar Jacqueline Quarles van Ufford, de coördinator van het EnergieOntbijt via jacqueline@groenegroei.com. Het ontbijt is van 08:30 tot 11:30.

Van het gas af

De energieinfrastructuur gaat volgens de gemeente in Nederland veranderen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld ‘all electric’ of een warmtenet in de buurt. De ene oplossing betekent iets anders voor woningen dan de andere. Met het EnergieOntbijt kunnen inwoners zich voorbereiden op een aardgasvrije energieinfrastructuur.

Gratis HuisScan

Het Regionaal Energieloket biedt een gratis huisscan aan, zodat nu al inzichtelijk wordt wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor een woning. De scan geeft inzicht in de mogelijkheden van de woning op het gebied van verduurzamen. Er is te zien hoe zonnepanelen, isolaties en warmtepompen woningen kunnen verduurzamen en voor welke subsidies inwoners in aanmerking komen. De online HuisScan is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.