Het zoeken naar een baan kan heel uitputtend zijn. Een weg van vallen en opstaan. De Bibliotheek Amstelland wil werk zoeken leuker, makkelijker en gezelliger maken. Daarom zijn er vanaf nu iedere maand workshops en meet-ups voor werkzoekenden in de bibliotheek op het Stadsplein. De De eerste workshop gaat over het cv en vindt plaats op woensdag 16 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Bibliotheek Stadsplein.

De workshops worden gehouden om de deelnemers hun sollicitatievaardigheden te laten verbeteren, een netwerk op te bouwen en mensen die met dezelfde zoektocht bezig zijn te ontmoeten. “We willen er voor zorgen mensen met meer kennis en vertrouwen de arbeidsmarkt op laten gaan,” aldus Anton Furnée, verantwoordelijke voor deze activiteiten bij de bibliotheek.

Workshops

Volgens Furnée is het niet gek dat men moet werken aan sollicitatievaardigheden. “Een baan zoeken vraagt vaardigheden die je in het werkende leven misschien zelden gebruikt. Tijdens de maandelijkse workshops van DeBroekriem ga je onder leiding van een getrainde medewerker aan de slag. Bijvoorbeeld met het opbouwen van een goed cv, netwerken, presenteren en gebruik van sociale media.”

Koffiepauze

“Bij werk zoeken hoort ook ontspanning. Als je een baan hebt, spreek je elkaar bij de koffieautomaat. Maar ben je werkloos, dan mis je dat gezellige praatje. Daarom organiseren wij een maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden: de Walk&Talk. Hier kunnen deelnemers elkaar op informele wijze ontmoeten en ervaringen uitwisselen,” vertelt Furnée. De eerste Walk & Talk is op donderdag 31 mei van 10.30 uur tot 12.30 uur in de bibliotheek, met tips over het opbouwen en onderhouden van een netwerk.

De bijeenkomsten van de bibliotheek over werk zoeken zijn gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Anton Furnée, a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of in de bibliotheek. Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekamstelland.nl/werk.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.