Hoe denkt het Cobra Museum zijn financiële problemen op te lossen? Dat hebben de raadsleden Bas Zwart en Rob Ellermeijer aan B&W gevraagd. Het museum kampt over vorig en dit jaar bij elkaar met ruim een miljoen euro verlies. Dat is bijna net zoveel als de jaarlijkse gemeentelijke subsidie, die contractueel tot 2020 is vastgelegd.

Daarna wil demissionair wethouder Herbert Raat (VVD) van de jaarlijkse bijdrage van ruim een miljoen af. Maar hij ziet wel dat er in de begroting van het Cobra Museum dan een gat ontstaat, dat het faillissement mogelijk dichterbij brengt, want er zijn gewoon te weinig bezoekers.

Toekomst

De twee VVD-raadsleden willen weten hoe het extra tekort over 2017 van € 529.000 is

Bas Zwart

ontstaan, waar nog eens ruim een half miljoen in 2018 bij komt. Demissionair cultuurwethouder Maaike Veeningen (D66) vroeg een toekomstvisie van het museum, plus een sluitende meerjarenbegroting. Die zou medio april bij haar op tafel liggen en de vragenstellers van de VVD willen weten of dat inmiddels is gebeurd. En of die informatie dan ook voor de gemeenteraad beschikbaar. Mocht het museum de gevraagde informatie nog steeds niet zijn geleverd dan willen de raadsleden graag weten wanneer die dan komt.

Acties?

Overigens zal bij die meerjarenbegroting wel rekening worden gehouden met een subsidie van de gemeente, maar Raat voelt er niets voor veel geld in Cobra te blijven steken.

Maat wat doet de gemeente wel om de tekorten weg te werken en wat gebeurt daartoe nog meer, willen Zwart en Ellermeijer graag weten. Er staan de gemeente nieuwe bezuinigingen te wachten. Op cultuur is al zwaar bezuinigd in het verleden en het Cobra Museum bleef, op basis van het langdurig lopende contract toen buiten schot. “Welke acties heeft het College met het Cobra museum afgesproken om dit tekort ongedaan te maken?” vragen de VVD-ers verder. Zij willen graag van het college diverse op oplossing van de ontstane problemen gerichte scenario’s op de tafel van de gemeenteraad hebben. Of het college daarvoor maar wil zorgen.

1 REACTIE

  1. Trek gewoon de stekker uit dit prestigeprojekt. En breng de collectie over naar geïnteresseerde andere musea, die het wel kunnen tentoonstellen. Dit museum is relatief te duur, hoewel ik ook vind dat een museum geen worstenfabriek is ,zoals menig politiek bestuurder over cultuur denkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.