Bij het opruimen van de woning van een overleden ex-militair  aan de Van Spaenstraat zijn maandag drie handgranaten gevonden. Een ervan bleek nog explosief te zijn en is vernietigd.

De politie meldde de vondst aan het college van B&W. Dat college heeft een brief erover aan de gemeenteraad gestuurd.  Waarschijnlijk waren de overigens oude handgranaten afkomstig uit het leger tijdens de diensttijd van de oud-militair. Kinderen van de overleden man hadden de wapens gevonden tijdens het opruimen van diens woning en de politie ervan in kennis gesteld, die de gemeente op de hoogte stelde.

Opruimingsdienst

Omdat de politie er niet zeker van kon zijn dat de handgranaten ‘geladen’ waren, is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) gevraagd naar het huis aan de Van Spaenstraat in Randwijck te komen.

Bij onderzoek door de dienst bleek een van de drie handgranaten nog explosief materiaal te bevatten, de overige twee waren leeg.

De nog explosieve handgranaat is op het opslagterrein van de gemeente aan de Nieuwe Meerlaan in het Amsterdamse Bos gecontroleerd vernietigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.