In een klassiek programma van ongeveer een uur spelen op Moederdag, 13 mei (13.30 uur) de jonge strijkers van Muziek en Dansschool Amstelveen (MDA) in cultureel en ontmoetingscentrum ANNA, de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg 22. De toegang is gratis.

Het jeugdstrijkorkest Camerata, het vierde strijkorkest van MDA, en strijkersensemble StringWise treden er op. In Camerata spelen een kleine 30 leerlingen tussen de 12 en 18 jaar, op gevorderd niveau. Het repertoire bestaat uit muziek van de laatste vier eeuwen. Het orkest wordt geleid door Raven Mischke, die in 2017 zijn bachelor viool aan het Conservatorium van Amsterdam afrondde. Hij maakte in zijn tienerjaren zelf onderdeel uit van Camerata.

Een oud-lid van Camerata, Julia Philippens, speelt nu in het geregeld in het tv-programma Podium Witteman te horen ensemble Fuse. Zij zegt: “Camerata was voor mij een muziekschoolorkest met professionele waarden; een perfecte voorbereiding op het professionele leven. Ik heb met Camerata leuke tijden beleefd in binnen- en buitenland. Het orkest heeft een groot deel van mijn latere jeugd gemarkeerd.”

Professie

Peter Steinmann, hoornist bij het Concertgebouworkest: “Als vader van een van de vroegere violistes uit het orkest ben ik natuurlijk niet helemaal onbevooroordeeld, maar ook als geschoold muzikant kan ik zeggen dat Camerata al behoorlijk professioneel klinkt. Het orkest is een inspirerende start voor kinderen die zich muzikaal verder willen ontwikkelen. Voor een aantal van hen zal het musiceren ongetwijfeld later een professie worden.”

Stringwise

Stringwise is opgericht en wordt geleid door Wiesje Miedema, viooldocente aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Het ensemble bestaat zo’n 10 jaar en bestaat uit kinderen van 7 tot 15 jaar. Stringwise is gegroeid naar wel 15 leden waarvan de oudsten in het ensemble spelen vanaf hun zevende.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.