Via de Masterclass Ontluikend Ondernemen maken leerlingen van groep 8 van de Roelof Venema  School kennis met het ondernemerschap. Leerlingen hebben in teams een ondernemingsplan ontwikkeld en deze op woensdag 25 april gepresenteerd aan een jury. Het winnende team ‘Electro bank’ gaat deelnemen aan de landelijke grande finale in de strijd om de titel “Ontluikend ondernemer 2018”.

De jury, die de gepresenteerde plannen beoordeelde, bestond uit Maaike Veeningen (wethouder economische zaken Amstelveen(D66)), Ferry van Groeningen (fractievoorzitter CDA Amstelveen afgelopen vier jaar), Sandra Schoonhagen en Sandrine Kwast (deelnemers aan ZAAI netwerkt Amstelveen).

Een ondernemende houding kan niet vroeg genoeg aangeleerd worden, vindt de school. Het onderwijspakket Ontluikend Ondernemen stimuleert het ondernemerschap. Leerlingen van groep 8 van de Roelof Venema School hebben in teams zeven maanden hard gewerkt aan het maken van een ondernemingsplan. Ze werden hierbij begeleid door ouders afkomstig uit het bedrijfsleven.

Winnaar

Na het zien van de vier inspirerende filmpjes en presentaties heeft de jury het team ‘Electro bank’ aangewezen als winnaar. Daarmee zijn ze ook gelijk deelnemer aan de grande finale van de landelijke verkiezing ‘Ontluikend Ondernemer 2018’.

De ondernemingsplannen en de filmpjes zijn tot en met 13 mei te vinden op de speciaal ontwikkelde crowdfunding site voor de leerlingen: www.kickofftalent.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.