Eén ridder en zeven leden in de Orde van Oranje Nassau leverde deze keer de jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van de verjaardag van koning Willem-Alexander op. Burgemeester Bas Eenhoorn reikte de daarbij behorende versierselen donderdag uit.  

Tot ridder in de Orde van Oranje Nassau werd mevrouw H.M. Hirschfeld benoemd wegens haar als vrijwilliger dienen van de Joodse Gemeenschap. Zij nam veel initiatieven om alle vormen van discriminatie te bestrijden. Niet alleen van Joden, maar van alle potentiele slachtoffers. Van 1987 tot 2007 werkte zij bij het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI), waar zij zich voornamelijk bezig hield met racisme en antisemitismebestrijding. Onder meer stelde zij de jaarlijkse Monitor van antisemitische incidenten samen, graadmeter van antisemitisme in Nederland. Vele landen kopieerden in de loop der jaren deze monitor. Mevrouw Hirschfeld was mede-initiatiefnemer van het Joods Hospice Immanuel in Amsterdam. Vanaf 2005 was zij voorzitter en later senior adviseur van de Interculturele Alliantie (ICA). Tot op de dag van vandaag neemt ze groepen scholieren van 14 – 15 jaar mee naar Polen, waar ze niet alleen het kamp Auschwitz bezoeken, maar ook training krijgen in respect  en tolerantie. In 2015 richtte mevrouw Hirschfeld mede het Joods Islamitisch Platform (JIP) op, dat zich toelegt op het maken van verbinding en het verbeteren van de dialoog tussen de Joodse en Islamitische gemeenschap.

Leden

Tot leden van ON zijn benoemd de dames A.G.M. Feldmann-Berding en J. Toder- Van der Nagel, alsmede de heren J.H, Boellaard, H. Kesting, M. Kruiswijk, W. J. Mansvelder en P.E. Monkelbaan. Allemaal omdat zij een vereniging of instantie als vrijwilliger hebben gediend.

Boellaard is al dat bij voorbeeld al bijna 25 jaar op het gebied van persoonsalarmering bij Participe (voorheen Vita Amstelland). De persoonsalarmering verhoogt het gevoel van veiligheid bij ouderen.

Myra

Mevrouw Feldmann is het bij hockeyvereniging Myra (al 34 jaar). Zij was actief in het wedstrijdsecretariaat en de redactie van het clubblad. In de jaren ’90 nam zij het barbeheer van de club over. Nog steeds vervult mevrouw Feldmann een aantal keer per week een bardienst.

Kesting is mede-oprichter van de Amstelland Senioren ComputerClub (ASCC), die tot doel heeft volwassenen zonder computerkennis inzicht en kennis te geven van de hedendaagse digitale wereld. Hij is al bijna 20 jaar dé drijvende kracht van de vereniging. Hij was bestuurslid, web-ontwerper en beheerder, technische ondersteuner, docent en schrijver van veel nieuwsbrieven.

Brandweer

Kruiswijk is meer dan 20 jaar actief lid is van de vrijwillige brandweer. Hij is breed inzetbaar voor het korps als manschap, bevelvoerder, oefenleider, chauffeur en instructeur. Gedurende zijn brandweercarrière was hij lid van diverse werkgroepen, waaronder die van werving nieuwe vrijwilligers. Hij was één van de eerste instructeurs op het Hulpverleningsvoertuig.

Mansvelder (77) is vanaf 1970 tot heden actief voor de turnvereniging ODIN. Hij is de duizendpoot van de club en werd op 24 maart 2016 benoemd tot erelid. Ook voor Badminton Vereniging Ouderkerk heeft hij zich 20 jaar ingezet als jeugdtrainer en ondersteunde hij activiteiten voor de jeugd. Tevens verricht hij vrijwillige werkzaamheden voor goede doelen.

Martinus

Ook mevrouw Toder-Van der Nagel (72) is een actieve vrijwilliger bij turnvereniging ODIN. Al 19  jaar is zij voorturnster bij de gymlessen voor de jeugdleden. Zij doet nog wekelijks de oefeningen voor en weet kinderen te stimuleren helemaal voor het turnen te gaan. De vorderingen en het zelfvertrouwen dat de kinderen ontwikkelen ziet zij als haar beloning. Sinds 2005 is zij ook beheerder van het clubhuis. Zij is benoemd tot erelid van de vereniging.

Monkelbaan werd in 1968 spelend lid van voetbalvereniging St. Martinus. In de tweede helft van de jaren ’70 werd hij daar vrijwilliger. Tot op heden verrichtte hij ongeveer 40 jaar vrijwilligerswerk bij de vereniging in verschillende functies. Hij was vast lid van de clubbladredactie, organisator van themafeesten en reünies en voorzitter van activiteitencommissie bij jubilea in 1980, 1990, 2004 en 2009. De laatste 20 jaar was hij bestuurslid, waarvan 18 jaar voorzitter. In 1990 benoemde de Algemene Vergadering van Sporting Martinus hem tot Lid van Verdienste, in 2003 tot Erelid. Na zijn aftreden als voorzitter in 2016 is hij benoemd tot Erevoorzitter van Sporting Martinus.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.