Evident met marketing doelstellingen van de initiatiefneemsters wordt vrijdag 4 mei (10.00 tot 12.00 uur) weer een zogenoemd Mama Café gehouden in café Day aan het Stadsplein. Initiatiefneemsters Anne-Rose Hartman en Esther van Bloemen-Bartels komen er praten over het knopen van tegenwoordig steeds meer gedragen draagdoeken.

Hartman is eigenaresse van de baby- en kleuterlijn ‘With a touch of Rose’ en Van Bloemen-Bartels is ‘BabyVerpleegkundig- en draagdoekconsulente’, die tips gaat geven over dragen en het knopen van een draagdoek.

Volgens hen is het nuttig een baby dicht bij zich te dragen. ‘Niet alleen voor de band met het kindje, maar het is gewoon ook heel praktisch: zo heeft men de handen vrij om bijvoorbeeld boodschappen te doen, te stofzuigen of een tijdschriftje te lezen.’

Kindercoaching

Over zo draagdoek, waarvan diverse typen kunnen worden geprobeerd, komen de dames dus vertellen. Hartman geeft al 7 jaar de Mama Masterclass “Hoe knoop ik een draagdoek?” op de Negenmaandenbeurs, meldt zij. Zie ook: www.jongeoudersinamstelveen en facebook pagina van Mama Café Amstelveen.

Van Bloemen – Bartels is sinds 2011 als babyconsulent werkzaam onder de naam Babyverpleegkundige. Zij bij ouders thuis voor consulten bij babyproblemen, maar ook gewone praktische begeleiding, zoals bij babymassage of draagdoekgebruik.

Naast haar en Hartman is Indra de Bree – van der Meer de derde initiatiefneemster van een elke eerste vrijdag van de maand gehouden Mamma Café,  Zij is eigenaresse van Kindercoaching Spelend Wijs, een pedagogisch trainingsbureau dat is gespecialiseerd in Baby- en Kindergebaren. De Bree geeft cursussen en workshops ‘voor ouders en professionals op het gebied van opvoeden en communiceren’.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.