Herbert Raat

VVD en D66 betreuren het dat Peter Bot van de derde coalitiepartij (Burgerbelangen Amstelveen) niet terugkeert als wethouder. Hij heeft dat plotseling op advies van zijn artsen meegedeeld. De bekendmaking kwam volgens D66 en VVD ‘in een afrondende fase van coalitievorming met bbA voor een nieuw college’.

“We zijn geschrokken van het bericht dat wethouder Peter Bot wegens zijn gezondheid direct moet terugtreden als kandidaat-wethouder voor een nieuw college”, zegt VVD-wethouder en informateur Herbert Raat. “We hebben lange tijd intensief en met veel plezier met elkaar samengewerkt. Ik verlies hiermee niet alleen een goede collega, maar ook een vriend in de politiek. Uiteraard gaat gezondheid voor alles en we wensen wethouder Peter Bot en zijn familie veel sterkte toe de komende tijd.”

D66 en VVD zijn in de tweede helft van vorige week ingelicht over het besluit van Bot terug

Floortje Gordon-

te treden als kandidaat-wethouder. Fractievoorzitter, informateur en kandidaat-wethouder Floor Gordon van D66 zegt dat die coalitiepartij in de laatste jaren zeer constructief met Bot heeft samengewerkt. “Wij wensen hem veel sterkte en een goed herstel toe”, zegt ze.

VVD en D66 willen gezien de onverwachte aard van de omstandigheden de komende dagen de tijd nemen om de situatie met alle betrokkenen te bespreken. Informateurs Raat en Gordon verwachten eind deze week meer nieuws te hebben over de status van de coalitievorming.

 

3 REACTIES

  1. Raat (VVD) krijgt vrij spel met al die onervaren nieuwelingen in het bestuurscollege en met een VVD-burgemeester die naast hem zweeft.

    • Raat zal het hopelijk eens moeilijk krijgen ALS de raad eens haar verantwoordelijkheid neemt. En haar controlefunctie uitoefent. En dus onderzoek doet naar zijn functioneren. En zijn misfinanciële uitgavenpatroon. Hopelijk komt er eindelijk eens transparantie over zijn uitgaven en inkomsten en zijn macht. En dan neemt men hopelijk D’66 eens mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.