De bouw van een hoog flatgebouw, waarvoor een kantoorpand wordt gesloopt. Aan de Van Heuven Goedhartlaan stuit op verzet van veel omwonenden en ook bij sommige politieke partijen. Men vindt dat te weinig mensen omwonenden zijn uitgenodigd voor een informatiemeeting. De hoogbouw gaat niet alleen licht en privacy van omwonenden kosten, maar zorgt waarschijnlijk ook voor nog meer wateroverlast in kruipruimten van omliggende woningen.

Het nieuwe pand van minstens 32 meter hoog, waarin 290 appartementen moeten komen, detoneert in het Stadshart. Er kwamen ook protesten bij de dinsdag gehouden vergadering van een raadscommissie uit de Schilderswijk. Een bewoonster daar dacht erover haar huis te verkopen als de kolos er komt, maar veronderstelde waardevermindering het eerder door actievoerders een monster genoemde flatgebouw.

Voorzitter Koopman van de Stichting Schildersbuurt noemde het buitenproportioneel. “Een enorm gebouw op een klein stukje grond. Het staat stedenbouwkundig niet in enige verhouding tot het Stadshart.” Hij vreesde voor privacy van Stadshartbewoners en andere omwonenden. Ook hij klaagde over het feit dat te weinig belanghebbenden zijn uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst.

3 REACTIES

  1. Het parkje dat gesloopt wordt voor de bouw van de kolos maakt deel uit van de hoofdgroen structuur en is aangewezen als compensatie voor het verlies aan groen door de verbreding van de A9. Dit is van belang voor veel meer Amstelveners dan alleen de wijkbewoners. De politiek knabbelt aan het groene karakter van Amstelveen. Voor iedereen die nu uitkijkt op een park of perk: dit gaat verdwijnen als we onze stem niet laten horen.

  2. Toen besloten werd om bovenop de nieuwe P-garage naast het nieuwe Hudson Bay nog eens een groot aantal woonlagen te bouwen hoorde je niemand terwijl dit pand behoorlijk wat hoger wordt als dit nieuw te bouwen complex welk slechts op een steenworp afstand ligt. Zal wel NIMBY gedrag zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here