Aan garantie door de gemeente van een door voetbalvereniging RODA ’23 afgesloten lening blijken geheime stukken ten grondslag te liggen. Omdat raadslid Rob Ellermeijer van de VVD die dinsdagavond in een gecombineerde vergadering van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) en Burgers en Samenleving (BS) bij bespreking van het voorstel van B&W wilde betrekken, werd de publieke tribune ontruimd. Burgers en pers mochten de aldus besloten vergadering niet volgen.

De vereniging heeft het geld nodig voor het bouwen van kleed-, was- en opslagruimten, waarmee 4,5 ton is gemoeid.  Een kwart miljoen moet zij bij ING lenen. Die wil dat alleen geven als de gemeente garant staat voor de helft (€ 125.000). Voor de andere helft stelt Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) zich garant. De gemeenteraad moet volgende maand nog akkoord gaan met de garantie, maar de  politiek sprak er in het geheim ter voorbereiding over.

RODA ’23 heeft ruim 1.400 leden en haar oorsprong in Bovenkerk. Voorheen gebruikte zij een oude portocabin.  In februari jongstleden is voor de nieuwbouw al de eerste paal geslagen. De verwachting is dat het gebouw voor de start van het voetbalseizoen 2018/2019 in gebruik wordt genomen. De Algemene Ledenvergadering van de vereniging heeft ermee ingestemd.

Opstalrecht

SWS gaf al een positief oordeel af (met enkele opschortende voorwaarden) en is bereid voor 50% van de lening garant te staan, mits de gemeente garant staat voor de andere 50%. Naast enkele voorwaarden die de sportvereniging moet nakomen, eist SWS ook verlenging van het recht van opstal voor de duur van de lening,. Nu loopt dat in 2022 af.

 

2 REACTIES

  1. Transparantie heeft men het toch over? Zelfs de pers moest ophoepelen. Het lijkt het gedrag van een zekere heer uit Turkije wel. Dat noemt zich democratie! Partijen die het hier niet mee eens zijn zouden toch direct weg moeten lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.