In de meivakantie zijn er voor peuters en kleuters diverse voorstellingen in het Amstelveens Poppentheater. Droomzuchten, Mijnheer IJsbeer en Duimelot (foto boven) worden allemaal in de middag gegeven en beginnen om 14.00. 14.30 of 15.30 uur.

Dinsdag 1 mei is om 14.30 uur ‘Droomzuchten’ van Poppentheater Lappie Lapstok uit België te zien. Die voorstelling is bedoeld voor iedereen van drie jaar en ouder.

Oetje Uil wil niet slapen. Hij probeert zijn ogen zo lang mogelijk open te houden en bedenkt allemaal treuzelsmoesjes. Roos heeft ze allemaal al eens gehoord: zijn pyjama is op vakantie en zijn knuffel is ook nog niet moe… Dan valt Oetje toch in slaap en  droomt  hij over Brommetje Vlieg. Die weet heel veel leuke spelletjes. Roos onderzoekt Oetjes dromenpad al spelend in haar slaapkamer, maar zijn de droomzuchten nu van Oetje of van Roos?

IJsbeer

Vrijdag 4 mei is er om 14.30 uur de voorstelling ‘Toby’s Alfa-bed, de reis met Mijnheer IJsbeer’ van John de Winter. Die is bestemd voor kinderen van vier jaar en ouder.

Toby ligt in bed en kan niet slapen. Morgen gaat hij voor het eerst naar school, letters leren. Hij ziet er tegenop en verstopt zich met zijn knuffel, Meneer IJsbeer, onder zijn dekbed. Maar Meneer IJsbeer kruipt uit bed en gaat op weg naar de Noordpool. Toby gaat hem zoeken en tuimelt in een gekke wereld, waarin hij de letters leert kennen. Zij helpen hem, hij speelt met hen en gaat dat steeds leuker vinden. Zo verandert angst in plezier. Een voorstelling over klein zijn en groot worden.

Zangeres

Voor peuters van 1,5 jaar en ouder brengt Maas Theater zondag 6 mei om 14.00 en 15.30 uur de voorstelling  Duimelot. Die houdt erg van slapen en geeft daarom een slaapfeestje. Zij slaapt liefst de hele dag. Opgekruld onder haar dekentje of doezelend op een kussen. Maar als ze bezoek heeft, wordt ze even wakker. Dan zingt ze liedjes en maakt ze muziek met haar instrumenten. De kinderen mogen samen met Duimelot muziek maken, zingen, dansen en draaien, of gewoon lekker liggen en luisteren. Zij mogen ook hun knuffel meenemen.

Duimelot is een sfeervolle theatersolo van actrice, zangeres en maker Maud Dolsma voor dreumesen en peuters van anderhalf, twee en drie jaar. Maud speelde en zong eerder bij Maas in Alleen op de wereld en Alice in Wonderland en is onder andere bekend van de tv-serie Flikken Maastricht.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.