Bij omwonenden is ophef ontstaan over het verplaatsen en het mogelijk uitbreiden van de golfholes op het Amsterdamse sportpark ‘t Loopveld. Dat zegt raadslid Arnout van den Bosch, die er vanavond (dinsdag) in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) vragen over wil stellen. Het sportpark ligt op de grens met en het grondgebied van Amstelveen, dat een huurovereenkomst met de buurgemeente sloot.

Volgens demissionair wethouder Peter Bot onderzoekt Amsterdam de verplaatsing van drie golfholes, die nu over sportvelden lopen, naar recreatiegebied Middelpolder, eigendom van Groengebied Amstelland. Die uitbreiding past wel in het Amstelveense bestemmingsplan, maar Van den Bosch wil meer duidelijkheid. De verplaatsing is namelijk onderdeel van een veel groter Amsterdams voornemen om het Sportpark uit te breiden en intensiever te gaan gebruiken. Pas ook dát dan in het bestemmingsplan, wil Van den Bosch weten.

Hij gaat ook vragen wat er inmiddels bekend is over die voorgenomen uitbreiding en intensivering van het sportpark en welke rol de gemeente Amstelveen daarin speelt.

Bot zegt wel te hebben aangegeven dat de nieuwe holes zorgvuldig landschappelijk ingepast moeten worden te en met zowel Groengebied Amstelland als projectgroep Amstelscheg behoren te worden besproken.

Bot in een brief aan de raad: “De projectgroep bewaakt de beeldkwaliteit en landschappelijke inpasbaarheid van Amstelscheg, waar Middelpolder toe behoort. De gemeente Amstelveen vervult een faciliterende rol. Daarnaast maken wij deel uit van het bestuur van het Groengebied en zijn wij ambtelijk vertegenwoordigd in de projectgroep.”

Volgens Bot liet de Gemeente Amsterdam weten de afgelopen maanden de plannen te hebben besproken met o.a. sportverenigingen, projectgroep Amstelscheg en het Groengebied. Het bestuur van het Groengebied vindt volgens hem dat het plan landschappelijk moet passen en de mening van omwonenden belangrijk is en gepeild moet worden.  “Op dit moment bekijkt Amsterdam de financiële haalbaarheid.”

De gemeente Amsterdam heeft het plan donderdagavond 19 april aan betrokkenen in het gebied gepresenteerd.

1 REACTIE

  1. Het zou een groot schandaal zijn als dat golfterrein verplaatst wordt naar de Middelpolder. De Middelpolder is een prachtgebied voor recreatie in de natuur en als rustgebied voor allerlei vogels.
    Laten ze maar naar Loogman gaan, dat vogelweidegebied is toch al verpest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.