De in Amstelveen geboren Camilla Dreef presenteert haar prentenboek ‘Kwie kwie kwie kwie kwie’, vol mooie vogelverhalen, op woensdag 2 mei (16.00 uur) in Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein.

Zij geniet inmiddels bekendheid door haar tv optredens in Binnenstebuiten (KRO-NCRV). Met die items hoopt zij de bewustwording over de kwetsbare natuur te vergroten “want wij zijn de laatste generatie die het tij kunnen keren”. Camilla Dreef weet veel te vertellen over de achtergrond van allerlei verschillende soorten vogels. De illustraties in het prentenboek ‘Kwie kwie kwie kwie kwie’ zijn van Liset Celie.

Vogels kijken kun je altijd en overal. Thuis, in je tuin of op je balkon. Buiten, op straat, in het park of in het bos. Onderweg, in de auto, op de fiets of vanaf een bootje. Camilla begon al vroeg naar vogels te kijken en vertelt nu haar mooiste vogelverhalen dus in het presentboek.

Brutale meeuwen

Een boek over vogels voor de jonge vogelaar. Over brutale meeuwen, baltsende futen, reislustige trekvogels en vissende aalscholvers. Over het vliegtalent van een spreeuw en over schuwe zwarte spechten. Over paalzitters, dwaalgasten en nestvlieders. Wist je dat er vogels zijn met een GPS-rugzakje om? En waarom waren de vogels uit de tuin van Camilla’s opa en oma opeens verdwenen? Camilla Dreef neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis in de vogelwereld. Die is er voor iedereen, vol verrassingen als men eenmaal weet hoe ernaar te kijken.

Camilla Dreef (1989) is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming. Ze is bekend van tv-optredens, onder andere in BinnensteBuiten en In de ban van de Condor, en haar vlog over het Haringvliet.
Liset Celie (1991) ) is illustrator. Ze studeerde in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Toegang bij Venstra gratis. Aanmelden via info@venstra.nl of telefoonnummer 020 6419880.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.