Met plezier onderzoeken én ontdekken. Dat is wat kinderen van 6 tot en met 12 jaar in de meivakantie kunnen doen bij de Bibliotheek Amstelland. Een week vol verschillende uitdagende en educatieve workshops over wetenschap en techniek voor de wetenschappers en technici van morgen.

De bibliotheek start de week op maandag 30 april van 11.15 tot 12.15 uur in Bibliotheek Stadsplein met Mad Science: Labwerk. Op dinsdag 1 mei van 10.00 tot 11.00 uur in Bibliotheek Uithoorn is Mad Science met Radicale Robots. Woensdag 2 mei van 10.00 tot 11.00 uur in Bibliotheek Aalsmeer kunnen de kinderen aan de gang met Mad Science: Tijd voor slijm en op donderdag 3 mei staat van 11.00 tot 12.00 uur in bibliotheek Westwijk de workshop Mad Science: Hoogvliegers op de agenda.

De kinderen kunnen zich laten meeslepen in de wereld van robotica, achter achter het geheime recept van het Oeey Goeeyslijm komen, met behulp van een chemisch experiment, en de basisprincipes van luchtvaart en aerodynamica keren of zelf ervaren waarom draaikolken van pas kunnen komen in een laboratorium. De workshops van Mad Science laten hen ontdekken hoe wetenschap en techniek ons dagelijks leven beïnvloeden.

Meer informatie over de workshops en hoe deel te nemen op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl. Prijzen €6 voor leden en €12 voor niet leden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.