Nadat met enige moeite de gemeenteraad vorige maand akkoord is gegaan, wordt door de gemeente nu € 156.000 gespendeerd aan de restauratie van het Medisch Centrum Melkweg, gevestigd aan Melkweg 2 in Middenhoven. Dat geld komt terug via door de verbouwing hoger geworden huur, zeggen B&W.

Uit het gebouw is een consultatiebureau vertrokken. De er ook gevestigde huisartsen- en fysiotherapiepraktijk willen de vrijkomende ruimte benutten, maar die moet dan daartoe wel worden verbouwd. Het gebouw is eigendom van de Vereniging van Eigenaren, waarin de gemeente voor 90% participeert. De andere tien procent is eigendom van de huisarts. In de raad vroeg men zich af of die niet bereid zou zijn dat aandeel te verkopen, maar die wil dat niet, zeggen B&W. Zij hebben er al eerder op aangedrongen. Het pand is dus niet volledig eigendom van de gemeente, wat de gemeenteraad eigenlijk wel wilde.

Patiëntenstop

Volgens huisarts Philippine Klaui (foto rechts) is verbouwing hard nodig. “Momenteel hebben we een patiëntenstop, omdat de ruimte te beperkt is:, zegt ze. “We zijn heel blij met de investering van de gemeente. Met de aanpassingen kunnen we straks meer inwoners van Amstelveen zorg dichtbij huis aanbieden”

Wethouder Herbert Raat (VVD) van Zorg en Vastgoed is het daarmee eens. “De eerstelijnszorg, zoals die van huisartsen, in de buurt is van groot belang voor inwoners, vooral voor ouderen. Daarom kiezen we ervoor deze locatie op te knappen en daarmee te behouden,” zegt hij.

 

Naast de investering van de gemeente zal de vereniging van eigenaren (waarin de gemeente dus het grootste aandeel heeft) ongeveer vijftien mille steken in de vernieuwing van elektriciteit-, gas- en waterinstallaties en de huisartsen en fysiotherapeut in specifieke benodigdheden voor hun werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.