Home Economie Moderne Wiemer collecte ode aan ‘moeders kant’ stichter Co van der Horst

Moderne Wiemer collecte ode aan ‘moeders kant’ stichter Co van der Horst

0
1808
V.l.n.r.: Stephan en Edwin van der Horst, Arianna Lelli Mami, Alfred Wiemer en Chiara Di Pinto.

Min of meer als ode aan de vrouw naast wijlen Co van der Horst, die lang geleden een  winkeltje in de Dorpsstraat had, onthult het nu bij Bovenkerk gevestigde woonpaleis – waar inmiddels een volgende generatie de scepter zwaait – de Wiemer collectie op de Salone del Mobile in Milaan (tot 22 april).

Die is ontworpen in samenwerking met Studiopepe en een tafelproject, in Nederland vervaardigd door Solid Nature. Wiemer is volgens de huidige directie – Stephan en Edwin van der Horst – de achternaam van ‘moeders kant’ van het familiebedrijf.

Een betekenis van Wiemer is ‘beroemde vriend’. De Wiemer Collectie is een hommage aan Loes van der Horst-Wiemer (1939-1991).

De krijgt een prominente plaats voor de internationale bezoekers die zijn uitgenodigd voor de ‘Unseen by Studiopepe’, de exclusieve en besloten hotspot van de beurs.

Andersom

Doorgaans introduceert Co van der Horst de wereldwijde design primeurs in Nederland. Maar nu is het andersom en introduceert Co van der Horst zijn design, omringd door mondiaal toonaangevende ontwerpen. Wiemer is ontworpen door Studiopepe en speciaal vernoemd. Het blad van de tafel is gecreëerd uit een unieke plaat Pink Onyx en de afwerking is ‘gehoned’.

Het blad heeft twee uitsparingen voor de inleg van travertin en onyx (Onice Veluto Extra) waardoor er een optisch effect ontstaat. De poot, met een raw finish, loopt door en is zichtbaar in het bovenblad. Co van der Horst werkt intensief samen met Studiopepe, het designduo Arianna Lelli Mami en Chiara Di Pinto. Zij worden momenteel tot de wereldtop van interieurdesign gerekend.

Foto:  V.l.n.r.: Stephan en Edwin van der Horst, Arianna Lelli Mami, Alfred Wiemer en Chiara Di Pinto.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.