De Losse leeskring, die geregeld in de bibliotheek Westwijk (Westwijkplein) wordt gehouden, leest op 24 april (19.00 tot 21.00 uur) ‘De meisjes’. Een leeskring is bedoeld om de deelnemers daaraan te laten meepraten over boeken.
Bij een zogenoemde Losse Leeskring zit men nergens aan vast.  In de Maand van de Filosofie met als thema ‘De verbeelding aan de macht’ leest de Losse Leeskring onder leiding van Corrie de Boer de roman ‘De meisjes’ van Emma Cline. Samen napraten, zonder enige vaste verplichting.

‘De verbeelding aan de macht’ was een veelgebruikte slogan in 1968, een revolutionair jaar waarin wereldwijd conservatieve systemen en traditionele maatschappelijke verhoudingen werden aangevochten. Men schaarde zich achter grootse ideeën en utopisch idealisme. De roman van Cline vertelt het verhaal van een stuurloos meisje dat tegen het einde van de roerige jaren ’60 in de ban raakt van charismatische maar meedogenloze leider. Het is een passende aanleiding om vijftig jaar na dato met elkaar in gesprek te gaan over het idealisme van toen. Wat is er van over gebleven? En wat is de keerzijde van de bevochte ruimte en vrijheid voor het individu?

‘De meisjes’ van Emma Cline is ook 24/7 als e-book te leen bij de Bibliotheek. Kijk hiervoor op www.onlinebibliotheek.nl. Deelname aan de losse leeskring kost €5 (voor leden van de bieb) of €10 (niet-leden).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.