Gemeentelijke begraafplaats met Crematorion Zorgvlied staat zaterdag (14 april) op de Uitvaartbeurs in de Westerkerk te Amsterdam, die voor de derde keer wordt gehouden.  Bezoekers van de stand – een van de ongeveer 80 – krijgen informatie over vormgeving van hun eigen uitvaart of die van een dierbare, vooral over ’t Lalibellum, een speciale en duurzame herdenkingsplek.

De wijze van begraven in het Lalibellum is door Zorgvlied ontwikkeld voor degenen die geen eigen graf met grafsteen wensen, maar toch een duurzame en blijvende plek op Zorgvlied.

Het Lalibellum is een ondergronds grafkeldercomplex waarin een overledene omgeven blijft door zuurstof. Men kan er ook zonder kist worden begraven. Alternatieven zijn een kartonnen of rieten (wilgen)mand of linnen wikkels. Zorgvlied zet op het centrale herdenkingsbordes de naam van de overledene. Een grafsteen is daarmee niet nodig.

Eeuwige plek

Na de wettelijke grafrust van tien jaar, krijgen de stoffelijke resten een ‘eeuwige‘ plek in een speciale ruimte binnen ’t Lalibellum. Nabestaanden kunnen de overledene op die plek blijvend herdenken. Verlengen van de grafruimte en grafrust met nog eens tien jaar kan ook. De kosten zijn ongeveer 800 euro voor tien jaar.

Kijk voor meer informatie op www.uitvaartbeurs.amsterdam.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.