Over de vraag wat een mens allemaal kan doen na zijn pensionering komt de zelf gepensioneerde geestelijk verzorger Marinus van den Berg donderdag 19 april (20.00 uur) een lezing geven in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a.

Hij schreef het boek ‘Na-werk-tijd’.Met pensioen gaan, is een ingrijpende gebeurtenis beschrijft Van den Berg in zijn boek. Hij laat zien wat het betekent ineens de tijd aan jezelf te hebben, je collega’s te missen en een nieuwe, zinvolle dagbesteding te zoeken.

Het boek biedt een bron van inzichten en verrassende perspectieven voor mensen die stoppen met betaald werk. Vrij toegang, al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld, met als richtbedrag € 5.

Om 19.30 uur staat de koffie klaar, de lezing in twee delen duurt tot 21.45 uur en daarna is er nog een drankje. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

 

Van den Berg ervaart zichzelf in een bevoorrechte positie, maar hoort ook hoe anders het kan gaan. Hoe er mensen zijn zonder afscheid, mensen die ziek worden of die moeten gaan zorgen voor ouders of een naasten. Pensioentijd heeft meerdere gezichten, ook die te weinig gezien worden. Van den Berg belicht deze zijn lezing.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.