In de zomervakantie zijn er in Amstelveen acht verschillende sportkampen voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. Op die manier kunnen zij vaststellen wat hun favoriete sport is.

Voor het eerst in de regio Amsterdam en Amstelveen wordt er dit jaar een multisport zomerkamp georganiseerd. Kinderen kunnen op 23, 24, 25 en 26 juli verschillende sporten beleven en oefenen in en rondom de Ben Goudsmithal in Amstelveen.

Sportbedrijf Amstelveen, Monkey Moves en verschillende sportverenigingen helpen mee dit mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat het kamp een springplank is naar een vaste sportvereniging of naar een multisportclub zodat kinderen wekelijks blijven sporten bij de sport die zij het leukst vinden.

De sporten worden gegeven door professionele trainers van voetbal, hockey, rugby, handbal, turnen, atletiek, freerunnen en volleybal. Alles wordt gecombineerd met apekooien.

Multisport

Multisport is een opkomend fenomeen waarbij kinderen niet één maar diverse sporten beoefenen om zo de motoriek te verbeteren, het plezier verhogen en de sociale ontwikkeling te stimuleren.

Door meerdere sporten te doen, ontwikkelen kinderen een brede motorische basis. Dit zorgt voor minder blessures, meer plezier en uiteindelijk meer bewegen op latere leeftijd. Ook de kans op betere topsportprestaties kan toenemen. Door de sporten te combineren met een apekooi parcours en muziek leren de kinderen op verschillende manieren en is de belevenis erg hoog.

Monkey Moves organiseert het zomerkamp niet voor de eerste keer. In Utrecht heeft die organisatie al enkele jaren een succesvol zomerkamp georganiseerd.

Als sociale onderneming wilt deze sportclub zoveel mogelijk kinderen een brede motorische ontwikkeling meegeven, zelfredzaamheid van de kinderen stimuleren en ze een positief zelfbeeld geven. Bij Monkey Moves kunnen kinderen wekelijks multisporten en 11 verschillende sporten beoefenen in een heel sportseizoen. Dit gebeurt in verschillende gymzalen door heel Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.