Organisaties van luchtvaart, reisbranche en logistiek vinden dat Schiphol moet doorgroeien en hebben in een brief aan het kabinet het op slot zetten van de luchthaven prematuur en onzorgvuldig genoemd. Daarom willen zij met spoed overleg met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Een slot heeft volgens hen negatieve consequenties voor bereikbaarheid, vestigingsklimaat (in Nederland en deze regio) en werkgelegenheid. Onder meer KLM, Vereniging van Nederlandse verkeersvliegers, Transport en Logistiek Nederland en reisorganisatie TUI behoren tot de onderkennaars van de brief.

Evenals Corendon en andere reisorganisaties ligt TUI intussen met Schiphol overhoop, omdat er in de zomer geen extra vluchten van de luchthaven mogen worden aangeboden. Ook Easyjet kampt daarmee en is samen met de andere partijen een rechtszaak begonnen tegen Schiphol. Dat wil ‘slots’ uit de winter naar de zomer niet naar de zomer doorschuiven. De rechter beslist op 5 april of dat mag.

Reisorganisaties wensen zich niet bij de aanpak van de luchthaven neer te leggen. Volgens Easyjet en TUI kunnen zonder uitbreiding van het afgesproken maximale aantal vluchten de extra vluchten niet worden uitgevoerd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.